Borba za Anino srce

Regionalne vesti - Petak 07.08.2015 - 09:18

Humane Nišlije prikupile neophodnih 7.000 evra za dijagnostička ispitivanja pred operaciju srca, koja je za Anu Tasić jedina nada.

Operacija jedina nada. Foto: FB profil Ane Tasić Operacija jedina nada. Foto: FB profil Ane Tasić

Za manje od jednog dana, rođaci, prijatelji, komšije i humane Nišlije prikupili su neophodnih 7.000 evra za dijagnostička ispitivanja pred operaciju srca koja je, za Anu Tasić, samohranu majku šestogodišnje devojčice jedina nada da preživi.

Ova nezaposlena mlada majka, do sada je tri puta dokazala da je veliki borac, i da je njena želja za životom neustrašiva. Iako je do sada čak tri puta operisana, zbog teške bolesti srca sa kojom se bori godinama, početkom juna preživela je samo zahvaljujući potpunom angažovanju lekara na niškoj kardiološkoj klinici. Međutim, iako su lekari u našoj zemlji nemoćni da promene terapiju, a beogradski stručnjaci odbijaju da urade intervenciju, jer smatraju da ona ništa neće promeniti zbog težine oboljenja, za Anu ipak ima nade. Svetlo na kraju tunela pronašla je njena porodica, jer je poslala medicinsku dokumentaciju svim inostranim klinikama, i svi su savetovali da nada za mladu majku leži na bečkoj AKH klinici. Pregled je zakazan za 18. avgust, i da bi lekari uradili pripremne preglede pred operaciju, prvenstveno je trebalo sakupiti 7.000 evra, dok troškovi same operacije iznose 50.000. Onda se, kaže njena porodica, desilo čudo.

- Zaista nema reči da opišem koliko mi je ponašanje prijatelja, Nišlija, posebno mlađe generacije vratilo nadu u ljude, i u Anin oporavak. Otkad smo se javno preko "Fejsbuka" obratili za pomoć, nije prošlo ni 24 sata, a novac za pregled je obezbeđen - kaže Slađana Stanisavljević, majka obolele Nišlijke i dodaje da je Ana trenutno stabilnije i da se nalazi na niškoj Klinici, ali da borba tek predstoji, jer je potrebno sakupiti 50.000 evra.

HUMANOST NA DELU

ZA devizne uplate IBAN: RS35205903100356654003

Ime: SLAĐANA STANISAVLjEVIĆ

Adresa: BRANKA KRSMANOVIĆA 7/9 NIŠ, REPUBLIKA SRBIJA

Za dinarske uplate račun je: 160-5400100066137-44

Večernje novosti, OK Radio

Vrati se na kategoriju Regionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: