Bregović svira u Nišu

Regionalne vesti - Sreda 07.01.2015 - 11:20

Goran Bregović i njegov Orkestar za svadbe i sahrane uveseljavaće Nišlije na Trgu kralja Milana za Srpsku Novu godinu, eskluzivno otkriva Zoran Perišić, gradonačelnik Niša.

Dolazi u Niš 13. januara: Bregović na delu Dolazi u Niš 13. januara: Bregović na delu

"Verujem da će to biti spektakl kakav Niš još nije doživeo. Očekujem veliki odziv Nišlija, ali i goste  iz Bugarske, Makedonije, Crne Gore...", potvrđuje Bregovićev dolazak gradonačelnik Perišić, koji je na izmaku 2014. i najavio „najveću žurku na Balkanu“, ali tada nije želeo da kaže o kojim je izvođačima reč.

Sada se već zna da je to renomirani Bregovićev bend koji je nastupao širom sveta. Zna se i da će kao predgrupe Bregoviću i Orkestru za svadbe i sahrane, od 18 do 21 sat, nastupiti mlade niške snage i bendovi koji su skoro sastavni deo svake manifestacije i žurke na Medijani.

Ove godine je izostao tradicionalan doček 2015. u Parku Svetog Save.

"Tada je takva situacija bila da smo morali da se toga odreknemo.  

Zato koristim priliku da se zahvalim svim našim prijateljima i donatorima koji su nam omogućili da za Srpsku Novu godinu u Niš dovedemo Gorana Bregovića i njegov bend, a morate priznati da se za Srpsku Novu vredi pomučiti.

Za doček 2015. imali smo niske temperature, a sada imamo najave i prognoze meteorologa da će 13.januara u Nišu biti pravo vreme za jedan ovako kvalitetan nastup“, kaže Perišić.

Sudeći po reputaciji Bregovića i njegovog ansambla Nišlijama i njihovim gostima provod je zagarantovan.

Bregović, renomirani muzičar i tekstopisac, vođa Orkestra za svadbe i sahrane i nekadašnji lider Bijelog dugmeta, jedne od najpopularnijih rok grupa u tadašnjoj Jugoslaviji krajem 1970-ih i polovinom 1980-ih godina, poslednjih godina stekao je i svetsku slavu nastupajući širom sveta.  

Proslavio se i kao kompozitor filmske muzike, posebno u filmovima Emira Kusturice, a komponovao je i za umetnike poput Igija Popa i Sesariju Evoru.

Kurir, OK Radio

Vrati se na kategoriju Regionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: