Dikić i Sinđelić akteri pobune u Nišu

Regionalne vesti - Utorak 25.10.2016 - 06:50

Bratislav Dikić i Aleksandar Sinđelić, koji su označeni kao vođe neuspešnog državnog udara u Crnoj Gori, pre deset godina su takođe bili akteri jedne akcije!

Intervencija u Nišu: Bratislav Dikić, Foto: printskrin youtube Intervencija u Nišu: Bratislav Dikić, Foto: printskrin youtube

Naime, mediji su 2014. pisali o pobuni u niškom zatvoru iz 2006. godine, koju je organizovao tadašnji zatvorenik Aleksandar Sinđelić, dok je zaustavljanjem pobune komandovao Bratislav Dikić, na mestu šefa Žandarmerije Srbije.

Sve ovo, kako pišu crnogorski mediji, baca novo svetlo na odnose Dikića i Sinđelića uoči nedavno održanih izbora u CG, a posebno na ulogu koju je u tim dešavanjima imao Sinđelić.

Interesantno je da je epilog pobune, koja je akcijom Žandarmerije zaustavljena, bila presuda da se zatvorenicima isplati odšteta od strane niškog tužilaštva i suda.

Mediji su spekulisali tada o dobro smišljenom scenariju Sinđelića, koji je prozvan u zvaničnom saopštenju crnogorskog tužilaštva kao organizator državnog udara, ali za njim ipak nije raspisana poternica.

U saopštenju SDT CG navedeno je da je Sinđelić, uz Dikića, organizator državnog udara.

Alo, OK Radio

Vrati se na kategoriju Regionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: