EPS ćuti o obeštećenju za greške na računima

Regionalne vesti - Četvrtak 16.03.2017 - 13:51

Uprkos tome što je, nakon enormno visokih decembarskih računa za struju koji su najčešće stizali na adrese korisnika u Beogradu i Nišu, generalni direktor "Elektroprivrede Srbije" Milorad Grčić kazao da će građani koji su oštećeni zbog pogrešnog očitavanja biti obeštećeni, nije poznato da li je ikome vraćen novac, jer u EPS-u na ta pitanja ne odgovaraju.

Najveći broj pogrešnih očitavanja u Beogradu i Nišu FOTO: Reuters Najveći broj pogrešnih očitavanja u Beogradu i Nišu FOTO: Reuters

Na računima za struju za decembar, mnoge potrošače dočekale su cifre čak i do 20.000 dinara, a ovim povodom oglasio se i premijer Aleksandar Vučić koji je potvrdio da je mnogo grešaka u očitavanju bilo naročito u Beogradu i Nišu, zbog toga što su taj posao počele da rade privatne agencije.

Međutim, u niškoj Elektrodistribuciji ne odgovaraju na pitanja da li je iko od korisnika bio obeštećen u februaru, kako je najavio direktor EPS-a Grčić.

Na novinarska pitanja na koliko je brojila ponovljeno merenje i pritom utvrđena prvobitna greška u očitavanju, kao i koliko je potrošača bilo obeštećeno, iz Elektrodistribucije u Nišu nisu dostavili odgovore.

Iz EPS-a su, ipak, odgovorili na neka od pitanja novinara Južih vesti, i kazali da je “ukupan broj reklamacija za teritoriju bivšeg PD "Jugoistok" na račun za decembar 2016. godine bio 1.497”.

- Svi kupci se uredno obaveštavaju o rezultatu reklamacija na osnovu odredbi Zakona o zaštiti potrošača.

Na svaku reklamaciju poslatu mejlom ili dopisom odgovara se u roku od osam dana od dana prijema - naveli su u odgovru.

Međutim, nisu rekli koliko je ljudi sa juga Srbije do sada obeštećeno i koliko novca je vraćeno zbog greške u očitavanju.

Podsetimo da je zbog grešaka u decembraskim računima za struju otpušten šef kontrole mernih mesta M. P u Nišu, koji je početkom 2016. bio uhapšen zbog sumnje da je korupcijom stekao 2 stana.

Međutim, ni tada rukovodstvo niške distribucije nije komentarisalo ovaj slučaj.

Inače, Boban Džunić koji obavlja funkciju direktora Elektrodistribucije od kada je sa tog mesta otišao aktuelni gradonačelnik Niša Darko Bulatović, ni jednom od dolaska na funkciju nije odgovorio na novinarska pitanja vezana za rad niškog organka EPS-a, koja su mu poslata mejlom, kako su i zahtevali.

Južne vesti, OK Radio

Vrati se na kategoriju Regionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: