Gran pri "Živojin Pavlović" Vuku Ršumoviću

Regionalne vesti - Sreda 16.09.2015 - 09:38

Reditelj Vuk Ršumović ovogodišnji je dobitnik gran prija "Živojin Žika Pavlović” na osmom Leskovačkom internacionalnom festivalu filmske režije LIFFE. Ršumović je ovu nagradu, kao i ček na 450.000 dinara, dobio za film "Ničije dete”, a u takmičarskoj selekciji je bilo 11 dugometražnih ostvarenja sa prostora bivše Jugoslavije.

Nagrada za film Nagrada za film "Ničije dete". Foto: bhdani.ba

Druga nagrada za najbolju režiju otišla je u ruke Vinka Moderndorfera za film "Inferno”, a treća Gorana Radovanovića za film "Enklava”.

Nagradu "Zlatni lešnik” za najbolju žensku ulogu podelile su glumica Inti Šraj za ulogu u filmu "Do balčaka” i Jovana Stojiljković za ulogu u filmu "Panama”. "Zlatni lešnik” za najbolju mušku ulogu ravnopravno je dodeljena glumcima dečacima Filipu Šubašiću koji igra u "Enklavi” i Denisu Murtiću za film "Ničije dete”.

Specijalno priznanje posthumno je dodeljeno glumcu Đuzi Stojiljkoviću za "izvanredni poluvekovni doprinos kulturi regiona, kao i hrvatskom reditelju Ognjenu Sviličiću za film "Takva su pravila”. Prvi put specijalnu nagradu dobila je leskovačka publika za dolazak u bioskop i "promišljanje sveta u kome živi”. O nagradama je odlučivao stručni žiri u sastavu: Branko Šmit, reditelj iz Hrvatske, Branko Baletić, reditelj iz Crne Gore i srpski glumac Branislav Lečić.

B92, OK Radio

Vrati se na kategoriju Regionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: