Grdelica tri meseca bez vode

Regionalne vesti - Subota 02.08.2014 - 23:17

Stanovnici Grdelice su u poslednja tri meseca, bez vode za piće bili 67 dana.

(Ilustracija) (Ilustracija)
Voda iz gradskog vodovoda nije za upotrebu iz dva razloga - česta zamućenja zbog jakih kiša i izgradnja hidroelektrane iznad vodozahvata na izvoru pijaće vode.
 
Situacija je alarmantna i u grdeličkom Domu zdravlja gde takodje nemaju pijaću vodu. 
 
Stanovnici Grdelice i okolnih mesta vodom se snabdevaju iz Rupske reke koja se prečišćava samo sistemom taložnika i hlorisanjem. Kada je kišno vreme dolazi do zamućenja koje ne može da se otkloni sadašnjim sistemom za prečišćavanje. Dodatno zamućenje ovog leta stvara gradilište mini hidroelektrane iznad vodozahvata. 
 
Direktor Javno komunalnog preduzeća u Grdelici Staniša Petrović rekao je da su nemoćni da spreče izgradnju hidroelektrane jer je vlasniku država izdala potrebne dozvole, ali i tvrdi da je lokalna samouprava uradila plan detaljne regulacije Rupske reke i da je angažovala stručnjake gradjevinske i hidrološke struke. 
 
Na području Grdelice živi oko 17.000 stanovnika. Gradjani su tokom juna i jula organizovali i nekoliko protesta zbog restrikcije vode za piće. Jedan od njih organizovan je i poslednje nedelje juna u Leskovcu pod nazivom "Vodena revolucija". 
 
 
B92, OK Radio

Vrati se na kategoriju Regionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: