Ili minimalac ili otkaz

Regionalne vesti - Četvrtak 13.11.2014 - 11:47

Aneksom ugovora o radu svim radnicima “Aerodroma” u Nišu plate će biti smanjene na “minimalac”, a tri poslednje neisplaćene zarade će čak retroaktivno biti smanjene na zakonski minimum.

Aneks je donet 4. novembra i važiće do januara 2015. godine. Kako su kazali u tom javnom preduzeću ko ne potpiše aneks, dobija otkaz.
 
Kako navode iz “Aerodroma”, menadžment je prinuđen na ovakve mere “kako bi firma stala na noge, a za to postoji saglasnost nadzornog odbora i sindikata”. 
 
-  Na sastanku koji smo imali, većina radnika se saglasila sa takvim predlogom, tako da smatramo da je sve u skladu sa zakonom - kažu u “Aerodromu”.
 
Radnici “Aerodroma” imaju osam radnih dana da se izjasne o tome hoće li potpisati ovaj aneks i pristati da im se i zarađene plate smanje na zakonski minimum, ili će odbiti i dobiti otkaz.
 
Južne vesti, OK Radio

Vrati se na kategoriju Regionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: