Inkubator i vozilo Kliničkom centru

Regionalne vesti - Petak 26.06.2015 - 11:26

Odeljenje za neonatologiju niške Dečije interne klinike dobilo je novi inkubator, a donacijom “minivan” vozila omogućen je prevoz pacijenata iz Knez sela na zračnu terapiju u Klinički centar Niš.

foto: kcnis.rs foto: kcnis.rs
Novac za kupovinu inkubatora prikupljen je u akciji “Dinar za inkubator” u kojoj je od svake kupovine “Žitopekovog” belog i belog rezanog hleba u Nišu bio izdvajan po jedan dinar. Akcija je trajala od decembra prošle godine do kraja marta ove, javljaju Juzne vesti
 
Načelnica neonatološkog odeljenja Emilija Golubović kaže da je nega zbog prevremenog rođenja ove godine bila potrebna za oko 300 najmlađih pacijenata.
 
Uključujući ovu donaciju naše odeljenje sada ima ukupno 8 inkubatora, ali na žalost zbog starosti nisu svi u funkciji, pa njih koristimo samo da bismo bebama obezbedili izolovanu sredinu - rekla je Golubović.
 
Vozilo za transport pacijenata iz Klinike za plućne bolesti i Klinike za onkologiju u Knez selu do niškog Kliničkog centra obezbedila je Fondacija princeze Katarine.
Juzne vesti

Vrati se na kategoriju Regionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: