Ko je iz policije i zašto tukao dečake?

Regionalne vesti - Sreda 25.01.2017 - 13:44

Ni mesec dana nakon što su iz redakcije Južnih vesti Policijskoj upravi u Nišu postavljena pitanja o hapšenju tokom koga su dvojica maloletnika bila povređena, nema odgovora ko ih je i zbog čega tukao.

Roditelji podneli krivičnu prijavu protiv policajaca FOTO: D. Ristić/OK Radio Roditelji podneli krivičnu prijavu protiv policajaca FOTO: D. Ristić/OK Radio

Odgovore na ova pitanja čekaju i roditelji gimnazijalca koji su 21. novembra sat vremena posle ponoći privedeni jer su skidali zastavice Srbije i Mađarske sa Tvrđavskog mosta, za vreme boravka Vlada Srbije i Mađarske u Nišu.

Međutim, Policijska uprava u Nišu nije dala nikakav odgovor povodom ovog slučaja ni posle mesec dana od objavljivanja teksta o gimnazijalcima koji su bili povređeni u noći kada su privođeni, čak ni nakon što su novinari više puta tražili odgovor.

Lekarski izveštaji koje nam je dostavio otac jednog od privedenih dečaka pokazuju da je noći kada je bio privođen, njemu bila "pocepana" brada i da mu je kasnije ta rana ušivana na Klinici za maksiofacijalnu hirurgiju.

- To nisu bile male povrede, dečaku je krv curila niz bradu. Ako su te povrede nastale pre privođenja, zašto ti nije upisano u zapisnik o privođenju?

A ako su ih naneli policajci, zašto u zapisniku nema ni govora o tome da su primenjivali silu?

Medicinsku pomoć su dobili tek kad su ih pustili, pa ih mi odveli u Hitnu pomoć - kaže otac jednog od dečaka

Rodtelji tvrde i da su dečaci imali i crvenilo od udaraca po telu, pa čak i "otisak čizme na vratu", iako se, dodaju, ni u jednom trenutku nisu opirali privođenju.

- Dečake su zastrašivali i vređali na putu do policijske stanice gde ih nije ispitivao inspektor za maloletnike, a nas su pozvali tek sat vremena po privođenju - kazao je otac.

U Zapisniku o razmatranju pritužbe ovog roditelja nije navedeno ko je tukao dečake, pa su roditelji podneli krivičnu prijavu Osnovnom javnom tužilaštvu protiv sve trojice policajaca koji su privodili maloletnike na keju.

Iako iz policije nisu dali odgovor na novinarska pitanja, prema informacijama iz Zapisnika Komisije za rešavanje pritužbi MUP-a, čija autentičnost nije potvrđena, dvojica policajaca koji su bili na terenu tokom hapšenja maloletnika su suspendovana su do okončanja postupka.

Podsetimo, u prvobitnom Zapisniku koje je Južnim vestima otac povređenog dečaka dostavio piše i da je “bilo propusta” u radu trojice policajaca od kojih je jedan učestvovao u privođenju, dok su ostalo dvoje pomenutih vođa smene i pomoćnik komandira za dežurstvo i intervencije.

Ipak, nigde nije navedeno o kakvim se propustima radi i da li će oni ikako biti kažnjeni.

Južne vesti, OK Radio

Vrati se na kategoriju Regionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: