Konačno: Dečija onkologija u Nišu se otvara u aprilu

Regionalne vesti - Četvrtak 22.02.2018 - 10:13

Novo hemato-onkološko odeljenje pri Dečijoj klinici u Nišu, koje je počelo da se gradi pre skoro dve godine, primiće prve pacijente u aprilu, najavljuju u NURDOR-u. Novac potreban za finiširanje radova, oko 10 miliona dinara, uplatiće prema rečima ministra Zlatibora Lončara, Ministarstvo zdravlja.

NURDOR dve godine sakuplja novac za odeljenje u Nišu NURDOR dve godine sakuplja novac za odeljenje u Nišu

Ministar zdravlja rekao je danas u Nišu da je "dogovoreno da država doda taj novac neophodan da se radovi završe do kraja”.

- Razgovarali smo, i na današnji dan to je oko 10 miliona dinara. Tih 10 miliona će u narednih par dana biti uplaćeno u Niš. Hoćemo da podržimo dobru volju ljudi koji su uložili svoj trud, ali i novac, pa će država dati svoj deo da mališani dobiju najbolje moguće uslove za lečenje - rekao je ministar Lončar.

Prema rečima predsednice Nacionalnog udruženja roditelja dece obolele od raka (NURDOR) Jolande Korore plan je da se svi radovi završe u narednim mesecima i da prvi pacijenti budu primljeni u aprilu.

- Radujemo se jako tom danu. Hvala donatorima, građanima, pojedincima koji su učestvovali i koji su dali veliki deo sebe. Na samom kraju, da finiširamo radove kako bi što pre otvorili ovu bolnicu, pomoći će Ministartsvo zdravlja - objašnjava predsednica NURDOR-a.

Navodi da će ovo biti prva bolnica u regionu po evropskim standardima i po meri deteta.

- Cilj nam je da svako dete u Srbiji ima najbolje uslove lečenja i nege, jer samim tim se povećava procenat i izlečenja i preživljavanja od malignih bolesti - ističe Joland Korora, predsednica NURDOR-a.

Podsetimo, da je niškom Kliničkom centru neophodno novo i veće odeljenje na kome bi se lečila deca obolela od raka primetili su upravo roditelji, članovi NURDOR-a. Pokrenuli su akciju prikupljanja novca i u maju 2016. godine postavljen je kamen temeljac.

Južne vesti, OK Radio

Vrati se na kategoriju Regionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: