KŠ: Crni skakavci ne jedu bilje

Regionalne vesti - Sreda 25.06.2014 - 23:05

Stručna ekipa za ekologiju i poljoprivredu, obišla je selo Belo Polje kod Kuršumlije u kome je primećena najezda skakavaca i zaključila da nema štete na usevima u tom selu.

Ujedaju ljude, ali ne diraju biljke (Foto: Kurir) Ujedaju ljude, ali ne diraju biljke (Foto: Kurir)
"Skakavci koji su se pojavili u tom selu su nepoznata vrsta i ne hrane se biljkama", potvrdio je stručni saradnik za poljoprivredu opštine Kuršumlija Jovica Đinović.
 
Skakavci crne boje, veličine do tri centimetra, nikada do sada nisu viđeni u ovim krajevima i nepoznata su vrsta, a meštani su se žalili kako ujedaju i njih i životinje.
 
Đinović je rekao da su se rojevi insekata koncentrisali na asfaltnom putu i nekoliko metara pored puta, u dužini od nekoliko stotina metara.
 
"Zaključili smo da nema štete na poljoprivrednim usevima i da se ovi skakavci ne hrane biljem. Nije nam poznat njihov lanac ishrane. Ovi skakavci su crne boje, potpuno drugačiji od onih kojih ima na ovom području. Oni su na ovom mestu doživeli svoj vrhunac po broju jedinki", kazao je Đinović.
 
On očekuje da se broj tih skakavaca smanji, jer ih većinu gaze automobili na putu.
 
 
 
 
 
Beta, OK Radio

Vrati se na kategoriju Regionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: