KŠ: Izlile se četiri reke

Regionalne vesti - Subota 19.04.2014 - 11:06

U toku protekle noći u Kuršumliji su se izlile četiri reke, a ugroženo je više desetina kuća.

Sa lica mesta, Blic Sa lica mesta, Blic

Tokom protekle noći zbog izlivanja reke Toplice poplavljeno je desetak kuća u kuršumlijskom naselju Kastrat, a njihovi stanovnici su evakuisani.

Voda je prodrla i u poslovne objekta Hemijske industrije "Milan Blagojević" u Lučanima.

Pripadnici sektora za vanredne situacije MUP-a Srbije, zaposleni u Direkciji za izgradnju i u komunalnim preduzećima u Kuršumliji cele noći su džakovima peska bez uspeha pokušavali da spreče da u kuće prodre voda, čiji je nivo porastao za gotovo jedan metar.

Pošto su osim Kastrata ugrožena i druga kuršumlijska naselja, noćas su teškim mašinama podizali zidove od zemlje kako bi sprečili da voda ugrozi i kuće u naselju Rasadnik.

Istovremeno, zbog izlivanja reke Banjske kod Kuršumlijske Banje ugroženo je šest seoskih domaćinstava, a put do te banje je neprohodan jer je prekriven vodom.

U selu Rudare zbog izlivanja reke Kosanice ugroženo je šest seoskih domaćinstava.

Zbog izlivanja Žute Reke ugroženo je više mostova i staza koji vode do Đavolje Varoši, kao i ugostiteljski objekti, rekao je Beti upravnik tog lokaliteta Radoje Stepanović i dodao da je zbog vode neprohodan i kolovoz.

Vodostaj ovih reka je i dalje u porastu, a nadležni razmatraju mogucnost da uvedu vanredno stanje na teritoriji opštine Kuršumlija.Predsednik opštine Kuršumlija Radoljub Vidić rekao je za agenciju Beta da su noćas ugrožena sva naselja u Kuršumliji uz reku Toplicu.

Porodica Lekić, čija je kuća najbliža Toplici, bila je najugroženija. Otac i dva sina su pokušali da iznesu stvari iz podruma kada je naišao veliki talas koji je nosio grane i drveće i zaglavio im vrata na podrumu. Voda je ispunila podrum njima do vrata, pa su oni tako proveli više od 20 minuta posle čega su nekako uspeli
da izađu.

U pojedinim kućama ljudi koji su se popeli na spratove ne mogu da izađu iz pošto je nivo vode iznad ulaznih vrata kuća.
 

OK RADIO, Beta

Vrati se na kategoriju Regionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: