LE: Direktorka vrtića preti izvršiteljima!

Regionalne vesti - Sreda 10.02.2016 - 13:02

Direktorka Predškolske ustanove “Vukica Mitrović” u Leskovcu Jasmina Anđelković Đorđević apelovala je na sve roditelje koji nisu izmirili dugovanja da to učine što pre kako bi ova institucija nastavila da nesmetano funkcioniše.

Dug roditelja preko 8 miliona dinara; Foto: Thinkstock Dug roditelja preko 8 miliona dinara; Foto: Thinkstock

Dug roditelja u ovom trenutku premašuje 8 miliona dinara,

“Apelujem na sve roditelje da se potrude da u što skorije vreme izmire svoje obaveze prema ustanovi kako ne bismo morali da pribegnemo drastičnijim metodama, a to je utuživanje ili da možda i preko izvršitelja ostvarujemo svoja prava koja smo sa ugovorom potpisali i mi i roditelji” upozorava direktorka.

Da bi ustanova funkcionisala normalno mesečno je za neke bazične potrebštine potrebno najmanje 5 miliona dinara, od toga se samo 2 i po miliona izdvaja za struju, objašnjava ona.

“Ekonomsku cenu boravka dece u vrtiću određuje osnivač odnosno grad Leskovac uz pomoć Zavoda za cene i ona ove godine iznosi 18.581 dinar. Od toga je učešće roditelja za celodnevni boravak dece 20 posto što iznosi 3.716 dinara, dok onih preostalih 80 posto finansira, odnosno dopunjuje grad Leskovac kao finansijer”, ističe direktorka.

Ona podseća da je u još u decembru pokušala da upozori roditelje na njihovu obavezu da izmiruju svoja dugovanja prema vrtiću.

“Ali od tada da sada nismo postigli nikakav efekat”, kaže Jasmina Anđelković Đorđević.

Predškolska ustanova Vukica Mitrović brine o ukupno 2.700 dece od čega 1.500 mališana vreme provodi u celodnevnom boravku dok u pripremnom predškolskom programu boravi 1.200 dece.

Jugmedia, OK Radio

Vrati se na kategoriju Regionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: