LE: Falsifikovan ajvar!

Regionalne vesti - Sreda 05.11.2014 - 09:45

Udruženje "Leskovački ajvar“ i Regionalna privredna komora Leskovac (RPKL) tužiće Međunarodnom sudu u Ženevi proizvođača ajvara iz Đevđelije jer je ukrao i falsifikovao zaštićeni istoimeni brend.

Najbolji, ali kad je naš! Foto jugmedia Najbolji, ali kad je naš! Foto jugmedia

Kako tvrde u asocijaciji privrednika juga Srbije, proizvod sa zaštićenim geografskim poreklom i međunarodnim sertifikatom iz Lisabona se prodaje u pojedinim marketima u Čikagu.

Delegacija leskovačke lokalne samouprave i ovdašnjih privrednika je, prilikom nedavnog boravka u Sjedinjenim Američkim Državama, bila šokirana kada je u rafovima nekoliko prodavnica u Čikagu videla tegle „leskovačkog ajvara“ proizvedenog u Makedoniji.

"Na teglama je velika nalepnica sa imenom leskovačkog i srpskog brenda, dok je sitnim slovima, skoro da se i ne vidi, ispisano ime proizvođača iz Đevđelije. U zaštitu geografskog porekla uložili smo mnogo vremena i novca i nedopustivo je da se neko na ovaj način poigrava našim proizvodom koji smo brendirali", priča Goran Jović, predsednik RPKL.

On pojašnjava da su informaciju da se „leskovački ajvar“ može kupiti u Americi dobili od naših iseljenika koji nisu proveravali ime proizvođača. Tegla lažnog ajvara, inače, košta četiri dolara.

"Nismo mogli da verujemo da se neko na tako beskrupulozan način poigrao našim brendom i zbog toga ćemo zatražiti pravičnu nadoknadu i naravno zabranu daljeg falsifikovanja", kazao je Jović.

U Udruženju "Leskovački ajvar“ objašnjavaju da postoji elaborat o recepturi po kojoj se sprema ajvar od paprike sa ovog područja i naglašavaju da to može da se čini samo uz njihovu i saglasnost RPKL.

Novosti, OK RADIO

Vrati se na kategoriju Regionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: