LE: Pacijenti kao u stočnom vagonu

Regionalne vesti - Nedelja 13.04.2014 - 01:17

Protiv neurologa iz Leskovca, Zorana Tomića, podneta je prijava zdravstvenoj inspekciji i zaštitniku prava pacijenata jer ne poštuje privatnost pacijenata i obraća im se bez imalo poštovanja.

Pregled koji je usnimljen u Tomićevoj ordinaciji Pregled koji je usnimljen u Tomićevoj ordinaciji
Naime, jedan pacijent napravio je šestominutni snimak na kome se vidi kako lekar u isto vreme prima po desetoro pacijenata od kojih dvoje sede, a ostali stoje uza zid.
 
Pri tom svi pacijenti moraju da o svojim problemima govore pred ostalima, a lekar prema tvrdnji pacijenta koji ga je prijavio “nikome nije persirao, već se obraćao kao da je u kafani. Povišenim tonom je govorio bez ikakvog razloga, požurivao ljude”.
 
Tomić je rekao da ne vidi u čemu je problem i objasnio da toliko pacijenata prima odjednom jer u čekaonici nemaju gde da sednu, a njihovi problem nisu “kompromitujući” da o njima ne bi mogli da pričaju pred drugima, niti pregled zahteva da se neko svlači.
 
On je najavio da će ubuduće pacijenti imati privatnost jer će se napraviti posebne čekaonice, a u ordinacijama će biti postavljeni paravani, jer je to odlučeno nakon razgovora sa direktorom.
 
U leskovačkoj bolnici jedino su kazali da već imaju problem jer nemaju dovoljan broj neurologa.
 
Blic, OK Radio

Vrati se na kategoriju Regionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: