LE: Poplavljenu salatu nose pred opštinu

Regionalne vesti - Sreda 25.02.2015 - 07:29

Oko 30 stanovnika sela Vinarce kod Leskovac protestovalo je tražeći od lokalnih vlasti da uredi rečno korito Jablanice koja im je za godinu dana u dva navrata uništila polja plastenika.

Porodice ostale bez naknade štete (Foto: Blic) Porodice ostale bez naknade štete (Foto: Blic)
Tokom majskih poplava u 2014. godini uništeno je 10.000 korena pradajza i 3.000 korena krastavca, u poplavama ove godine uništeno je još 15.000 korena salate koja će, kako prete meštani Vinarca, završti pred opštinskim vratima.
 
Korito Jablanice je u tom delu vodotoka čišćeno poslednji put pre 30 godina. 
 
U Upravi za privredu i poljoprivredu grada Leskovca objašnjavaju da Jablanica spada u red vodotokova prvog reda o kojima se stara država, odnosno “Srbijavode”.
 
- Pre desetak dana je završeno uređenje korita Jablanice kroz Pečenjvece u dužini od četiri kolometra, a u planu je uređenje i uzvodno, prema Vinarcu, Živkovu i Donjem Stopanju – rekao je  načelnik Uprave za privredu Boban Sokolović.
 
 
Blic, OK Radio

Vrati se na kategoriju Regionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: