LE: Sajam ajvara

Regionalne vesti - Četvrtak 18.09.2014 - 12:29

U dvorištu Šop Đokićeve kuće biće održano takmičenje za najbolji ajvar pod nazivim “Izađi mi na teglu”, koje po Srbiji organizuje produkcija “Bašta idea”.

Sa Sajma ajvara, foto jugmedia Sa Sajma ajvara, foto jugmedia

Projekat se po prvi put realizuje u 20 gradova u Srbiji od od 28. avgusta do 12. oktobra, kada će se finale održati u Beogradu.

Takmičenje u prestonici paprike planirano je za 30. oktobar, uz zabavni program za decu. Prijavljivanje je u toku.

„Takmičenje se organizuje za najviše 30 ekipa koje će brojati od dva do pet članova. Majstori ajvara su u obavezi da sa sobom ponesu samo šerpu, varjaču i mlin za mlevenje paprika. Sve ostalo obezbeđuju organizatori“, kaže Tina Stojanović PR Turističke organizacije Leskovac.

Tri provoplasirane ekipe dobiće kao nagrade aparate za kućnu upotrebu od firme „Tehnomanija“, a pobednik će učestvovati na finalnom takmičenju gde se očekuju primamljive nagrade.

Ajvar koji bude spakovan u tegle biće podeljen Domovima za nezbrinutu decu. U Leskovcu će tridesetak tegli najverovatnije dobiti poklonjene Ustanovi za stare je u ovom gradu ne postoji instuticija koja okuplja nezbrintu decu.

Jugmedia, OK RADIO

Vrati se na kategoriju Regionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: