LE: Šta će biti sa Šajkačom?

Regionalne vesti - Ponedeljak 08.12.2014 - 08:01

Okrugli paviljon Leskovačkog sajma – Šajkača, prem najavama investitora trebalo bi da bude srušen. Navijačka grupa Blu bojsi (Mančesterci) i društvo “Stari Leskovac” najavili su niz akcija protiv rušenja ovog objekta koji je inače pod zaštitom države.

(Foto: leskovackevesti.rs) (Foto: leskovackevesti.rs)
Upitan o tome šta će sa Šajkačom biti gradonačelnik Leskovca  Goran Cvetanović rekao je da će razgovarati sa vlasnikom objekta biznbismenom Miroslavom Miškovićem da Grad preuzme taj objekat.
 
- Onda ćemo videti šta dalje.Pokušali smo da kontaktiramo s Novicom Tončevim iz Surdulice pošto se on, uz Miškovića, pominje kao mogući investitor, ali nam se on nije javio – rekao je Cvetanović.
 
Arhitekte objašnjavaju da je leskovačka Šajkača jedna od dve u svetu (manja je u Sjedinjenim Američkim Državama) i da je fantastičan arhitektonski primer napregnutog betona i izrade krova sa sajlama.
 
Šajkača je izgrađena 1961. godine i od tada nije renovirana, osim vodovodnih instalacija, a samo renoviranje krova košta oko pet miliona dinara.
 
Kurir, OK Radio

Vrati se na kategoriju Regionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: