LE: Učenik umro na času fizičkog!

Regionalne vesti - Utorak 23.02.2016 - 08:59

U srednjoj Tehničkoj školi "Rade Metalac" u Leskovcu na času fizičkog vaspitanja preminuo je učenik četvrtog razreda Stefan Arsić. Reanimacija nije uspela, a radi se o mladiću koji je operisao srce.

Mladić operisao srce, a nije bio oslobođen nastave fizičkog vaspitanja; Foto: Dušan Railfan Mladić operisao srce, a nije bio oslobođen nastave fizičkog vaspitanja; Foto: Dušan Railfan

Učenik četvrtog razreda srednje Tehničke škole „Rade Metalac“ Stefan Arsić (18) iz Mrštana, sela u okolini Leskovca, preminuo je u ponedeljak popodne na času fizičkog vaspitanja, potvrđeno je „Novostima“ u Urgentnom centru leskovačke Opšte bolnice.

Primljen je bez srčane radnje, bez disanja i sa širokim nereaktivnim zenicama.


Nažalost, posle reanimacije koja je trajala sat i po kolegama nije preostalo ništa drugo do da konstatuju smrt – kazao je dr Milan Stojković, načelnik leskovačkog Urgentnog centra.

On je još rekao da se radi o pacijentu koji je operisao srce.

Iz škole su saopštili da je Stefanu pozlilo iznenada oko 16 časova i 30 minuta.


On je ostao bez svesti i pao na pod, a urgetnu pomoć mu je pružio nastavnik fizičkog vaspitanja.

Iako je imao ozbiljne srčane intervencije Stefan Arsić nije od ordinirajućeg lekara oslobođen nastave fizičkog vaspitanja o čemu su bili obavešteni i profesori.

Na časovima fizičkog radio je vežbe koje su bile adekvatne njegovom fizičkom stanju – kazao je Slavoljub Stanojević, direktor škole.

On je dodao da je Stefan bio dobar đak, uzorno, disciplinovano i dobro dete i da je njegova iznenadna smrt, pored roditelja, pogodila sve njegove drugove iz odeljenja, đake i nastavnike škole.

Nesrećni mladić je pohađao nastavu na smeru elektrotehničar multimedija.

Bio je omiljen u društvu i veoma vezan za starijeg brata Miloša koji se nedavno oženio.

Stefan je rođen sa srčanom manom i dva puta je operisan u Londonu.

Prvi operaciju je imao sa pet godina, a drugu je prebrodio maja prošle godine.


Njegovi roditelji Tatjana i Bratislav, koji su se na sve moguće načine trudili da mu pomognu da se izbori sa bolešću, verovali su da su u tome uspeli.

Lekari su ih navodno uveravali da su mu poslednjom operacijom omogućili normalan život.

Stefanova majka je zaposlena na leskovačkoj Kvantaškoj pijaci, a otac drži agenciju za registraciju vozila.

Novosti, OK Radio

Vrati se na kategoriju Regionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: