LE: Zaduženi za još 350 miliona

Regionalne vesti - Četvrtak 29.01.2015 - 18:36

Skupština Grada Leskovca odlučila je da se grad kod banke zaduži za 350 miliona dinara za "realizaciju kapitalnih infrastukturnih objekata".

Po usvojenom planu Direkcija za urbanizam i izgradnju će se time zadužiti 230 miliona dinara za izgradnju pijace, azila za pse, trga, vodovodne i kanalizacione mreže i putne infrastukture, kao i za javnu rasvetu.

Stambena agencija bi trebalo da dobije 40 miliona za izgradnju poslovnog prostora na budućoj pijaci, a Agencija za lokalni ekonomski razvoj 70 miliona za izgradnju sportskih terena, adaptaciju fasada, elektrifikaciju polja i rekonstrukciju školskih objekata.

Javna komunalna preduzeća zadužiće se 10 miliona dinara za nabavku nove opreme.

Za podizanje kredita glasalo je 55, a protiv je bilo 17 odbornika  opozicije koji su kazali da kredit nije razvojni “već izborni”, upozoravajući da je ovakvo zaduživanje pogubno za ionako siromašan Leskovac.

Oni su upozorili da bi novim zaduživanjem, uz neotplaćeni deo ranijeg kredita, dug Grada došao na čak 1.88 milijardi dinara.
 

Južne vesti, OK Radio

Vrati se na kategoriju Regionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: