Nepokretnu staricu terete za krađu struje

Regionalne vesti - Četvrtak 19.06.2014 - 02:26

Nepokretnoj starici Zorki Stanković (74) iz Niša Elektrodistribucija je isključila struju, iako je redovni platiša i nema dugovanja.

Isključili joj struju iako je redovni platiša (Ilustracija) Isključili joj struju iako je redovni platiša (Ilustracija)
Biserka Ranđelović (70), koja neguje bolesnu ženu, kazala je da su radnici ED Niš kao razlog za isključenje naveli oštećene plombe na kućnom strujomeru. 
 
Kum nepokretne starice Živorad Janičković, koji joj pomaže oko plaćanja računa, otišao je u Elektrodistribuciju gde su mu rekli da mogu ponovo da priključe struju, ali ako plati kaznenu tarifu od 2.000 kilovata. 
 
- Rekli su mi da toliko iznosi procenjena potrošnja kada se sumnja u krađu struje i da mogu da joj izađu u susret da plati u tri rate. Njihovo je pravo da isključe struju jer su plombe oštećene, ali pitanje je kada je i zbog čega to učinjeno. U kući su samo dve starije žene, one sigurno nisu krale struju - kaže Janičković.
 
U Jugoistoku su objasnili da je kontrolom mernog mesta 11. juna utvrđeno „neovlašćeno korišćenje električne energije i da isključenje nema veze sa plaćanjem računa“. 
 
- Razlog su oštećene sve državne plombe i distributivna plomba. To isključenje nema nikakve veze sa redovnim izmirivanjem računa. Kada je u pitanju pravo na snabdevanje električnom energijom, zakonodavac nije predvideo specijalne kategorije kupaca kao što su bolesni, socijalno ugroženi ili slično – kazali su „Jugoistoku“.
 
Blic

Vrati se na kategoriju Regionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: