NI: Doktor lažirao specijalizaciju?

Regionalne vesti - Ponedeljak 23.06.2014 - 15:24

Medicinski fakultet u Nišu poslaće u utorak zahtev matičnom fakultetu u Beogradu da se preispita i oduzme sporna specijalizacija doktoru Kliničkog centra Niš i profesoru na tom fakultetu Milanu Jovanoviću.

Fakultet istražuje slučaj (Foto: Blic) Fakultet istražuje slučaj (Foto: Blic)
Na Medicinskom fakultetu sumnjaju da je reč o plagijatu, lažmoj specijalističkoj studiji, na osnovu kojeg je Jovanović, osim zvanja vaskularnog hirurga, postao i redovni profesor. 
 
U njegovoj specijalizaciji, prema uvidu u dokumentaciju sa raznih klinika, sporan je broj urađenih operacija, zatim sami zahvati i na kraju oprema koja uopšte nije bila u funkciji da bi na njoj moglo da se radi.
 
On je navodno bio blizak sa bivšim dekanom Milanom Višnjićem, koji je hapšen zbog utaje poreza. Upravo u vreme Višnjića uvedena je supspecijalizacija iz vaskularne hirurgije, gde je Jovanović jedini predavač.
 
Na fakultetu u Nišu, gde je na osnovu ove specijalizacije dobio zvanje profesora, vodi se da je specijalizirao 2003, dok na diplomi stoji drugi datum - 29. decembra 2004. 
 
Jovanović je počeo da radi kao vaskularni hirurg januara 2005. u KC Niš.
 
Blic, OK Radio

Vrati se na kategoriju Regionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: