NI: Dolijali lažni prodavci automobila

Regionalne vesti - Sreda 27.07.2016 - 11:17

Supružnici Dušan (38) i Lidija Milivojević (30) priznali su pred sudom u Nišu da su prevarili najmanje 160 ljudi, kojima su za lažne internet-oglase za prodaju automobila naplaćivali kaparu.

Na kapari zaradili preko milion dinara; Foto: ilustracija/Image Stock Na kapari zaradili preko milion dinara; Foto: ilustracija/Image Stock

Sporazumom o priznanju krivičnog dela su prihvatili da Dušan (38) bude kažnjen sa 3, a Lidija (30) sa godinu dana zatvora, s tim što će im od kazne biti oduzeta 2 meseca, koliko su proveli u pritvoru tokom istrage.

Uz zatvorsku, supružnici će morati da plate i novčanu kaznu od po 100.000 dinara.

Kako se navodi u presudi, ovaj bračni par iz Svrljiga je od sredine 2013. do januara 2016. godine preko sajta "Polovni automobili" ostavljao lažne oglase za prodaju automobila, a zatim zainteresovanim kupcima preko post-neta naplaćivao kaparu od 3.000 do 12.000 dinara.

Pravosnažnom presudom je prevarantima oduzet i veliki broj mobilnih telefona i SIM kartica koje su koristili u "poslu".

Za prevaru su imali i razvijenu tehniku - koristili su različita imena i telefonske brojeve kako potencijalni kupac ne bi mogao da poveže da je reč o jednom istom "prodavcu".

Tako su zaradili preko milion dinara.

Inače, Dušan Milivojević je već 2 puta privođen zbog potpuno iste prevare, a aprila prošle godine za istu stvar je bio i osuđen na 8 meseci zatvora.

Kako su varali?

Na sajtu PolovniAutomobili.com je uz informaciju da je "Prevarant sa njihovog sajta osuđen na 3 godine" objavljen i precizniji opis prevare.

Oni su u periodu od 29. avgusta 2013. do 26. januara 2016. godine varali kupce tako što su na sajtu objavljivali lažne oglase sa primamljivim cenama i zatim ubeđivali ljude da uplate kaparu kako bi rezervisali vozilo za sebe.

Nakon što bi kupac uplatio novac PTT uslugom Post Net, prevaranti bi podizali novac i prekidali svaki kontakt.

Južne vesti, OK Radio

Vrati se na kategoriju Regionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: