NI: Gradonačelnik se predomislio zbog Šabića

Regionalne vesti - Utorak 23.08.2016 - 20:25

Niški gradonačelnik Darko Bulatović odustao je od formiranja baze podataka građana koji su tužili grad, pošto mu je poverenik Rodoljub Šabić uputio pismo u kome je naveo da bi formiranje takve baze i njihova obrada predstavljali nedozvoljenu obradu ličnih podataka i kažnjiv prekršaj.

Bulatović promenio odluku nakon razgovora sa Šabićem; Foto: n1 info printscreen Bulatović promenio odluku nakon razgovora sa Šabićem; Foto: n1 info printscreen

Bulatović je objasnio da je "crna lista" pogrešan naziv za ideju da se pravljenjem baze sporovi rešavaju van suda i tako izbegnu milionski troškovi

Posle godina različitih protesta, čak i spavanja na groblju gde rade, radnicima JKP Gorica isplaćene su sve zaostale plate.

Za to su, kažu, zahvalni novom gradonačelniku, ali sa druge strane brinu zbog njegove izjave da bi imena onih koji su tužili grad mogla da se nađu u posebnoj bazi podataka:

“Nije nam svejedno, mi smo ipak porodični ljudi.”

“Ništa novo u Srbistanu.”

Liste, ipak,neće biti. Za manje od 24 sata gradonačelnik se, nakon razgovora sa poverenikom, predomislio.

“Pošto to očigledno ne može u tom smislu se završava moja misija da mogu pomoći na ovaj način. Ja zbog toga žalim”, rekao je Bulatović.

Bazu podataka dužnika grad bi, objašnjava, koristio u slučajevima kada se obe strane pojavljuju kao tuženi, da preuzme ulogu medijatora.

Međutim, sociolog Đokica Jovanović upozorava da je pravljenje bilo kakvih posebnih spiskova građana nedopustivo.

Bulatović međutim kaže da mu je isključiva namera bila da gradu uštedi stotine miliona dinara.

“Ja sam razočaran i žalim kad svaki dinar ode tamo gde ne treba, a posebno ne za izvršitelje i advokate.

Meni je žao, a postoji način i mogućnost da se nađe rešenje u obostranu korist”, kaže on.

Tog rešenja, međutim, i dalje nema, ali je izvesno da radnici Gorice neće biti na listi.

Nema ni spiska sa imenima onih koji su odgovorni za to što se radnicima dugovalo devet plata.

Nema odgovornosti ni za to što Grad tuže i brojni roditelji koji su saznali da su godinama za korišćenje usluga predškolske ustanove plaćali više nego što je po zakonu.

n1info, OK Radio

Vrati se na kategoriju Regionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: