NI: Gradsko veće "nenadležno" za nepotizam

Regionalne vesti - Subota 13.02.2016 - 13:29

Nakon spornih zapošljavanja rođaka funkcionera SNS-a u Direkciji za gradski prevoz, zamenik gradonačelnika Niša Ljubivoje Slavković kao i većnik za komunalne delatnosti Miloš Banđur kažu da Gradsko veće nije nadležno za nepotizam, nego Skupština Grada.

Odgovornost na Skupštini Grada; Foto: Panoramio/Aleksa Ranđelović Odgovornost na Skupštini Grada; Foto: Panoramio/Aleksa Ranđelović

Odgovornost za funkcionisanje javnih preduzeća i direktora je, kako kaže Slavković, na Skupštini Grada, a Gradsko veće može “samo u formi zaključka da sugeriše Skupštini ili direktorima da se prema ovom problemu ophode na način na koji bi trebalo”.

Izvršna vlast ne snosi odgovornost, bar ne direktnu, kada je u pitanju poslovanje javnih preduzeća, a posebno ponašanje direktora.

I ja bih voleo da se malo ta tema otvori na nekoj Skupštini koju ćemo verovatno držati - kaže Slavković.

On je rekao da će na sledećem Veću on biti “inicijator jedne takve priče". Dodao je i da je to nešto ružno, "ne samo nepotizam, nego uopšte”.

Slični stav ima i većnik resorno zadužen za komunalne delatnosti Miloš Banđur koji kaže da većnici mogu da iznesu svoj stav na kolegijumu ili Veću, ali da se tu završava njihov uticaj.

On je o problemu nepotističkog zapošljavanj au Direkciji govorio na ranijim sednicama Veća.

Kao što znate, u prilikama kada je to trebalo, ja sam o tome govorio. I to je jedinstven slučaj da neko iz vlasti otvori to pitanje.

U prethodnim garniturama se to nije dešavalo, a tada je nepotizam cvetao - kaže Banđur.

Ljudi iz SNS-a, kaže, sada otvaraju to pitanje jer smatraju “da te negativne pojave, koje su nastale u prošlosti i uhvatile dubok koren, ne smeju da se gaje već moraju da budu sasečene radikalnim rezovima. ”

Podsetimo, tvrdeći da nije reč o novim zapošljavanjima, već o “preuzimanju” zaposlenih iz drugih preduzeća, niška Direkcija za javni prevoz zaposlila je veliki broj rođaka funkcionera Srpske napredne stranke.

Južne vesti, OK Radio

Vrati se na kategoriju Regionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: