NI: Jedna vaspitačica na 40 dece

Regionalne vesti - Petak 28.03.2014 - 10:06

Sindikat “Nezavisnost” pozvao je finanasijske i prosvetne inspektore, kao i revizora da se pozabavi vrtićem “Pčelica” u Nišu, jer je stanje u tom vrtiću katastrofalno.

Umesto 20 u grupice upisano po 40 dece Umesto 20 u grupice upisano po 40 dece
U tom sindikatu tvrde da o grupi od 40 mališana, među kojima ima I dece sa posebnim potrebama brine samo jedna vaspitačica, das u plate neredovne I da deca ne dobijaju pravilne obroke.  
 
“Mališani ne dobijaju hranu kako je propisano. Mleko dobijaju retko, a i mesa ima malo u obrocima. Zaposlenima kasni plata, ne isplaćuju se otpremnine za penziju, jubilarne nagrade, kartice za prevoz. Kuda idu pare koje „Pčelica“ dobija za čuvanje dece, pošto je ustanova stalno u blokadi”, rekao je predsednik tog sindikata  Tomislav Živanović.
 
Marica Božić, poverenica „ Nezavisnosti“ u “Pčelici” kazala je da je ovo najgore stanje za poslednjih 39 godina koliko ona u vrtiću radi.
 
“Stanje je katastrofalno od kad je direktor Zoran Jonić. Vaspitači jesu pristali da u grupama bude nešto više od 20 mališana, kako je propisano, ali ne da ih bude duplo više”, kazala je Božićeva. 
 
Problem nema samo “Pčelica” -  u vrtiću “Bambi” u jednoj jaslenoj grupi, koja treba da ima 16 - ima čak 40 mališana.
 
U 20 državna vrtića u Nišu upisano je 5.500 mališana, o kojima brine 400 vaspitača. Na listi čekanja je oko 2.000 dece.
 
Blic, OK Radio

Vrati se na kategoriju Regionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: