NI: Još se ne zna ko je priključio struju stadionu

Regionalne vesti - Sreda 31.08.2016 - 08:45

Peti dan od priključenja struje istočnoj tribini stadiona Čair u Nišu i dalje je nepoznanica ko je povezao žice. Dok svi u Gradu i dalje ćute, iz Elektrodistribucije ponavljaju da oni nisu i najavljuju formiranje posebne komisije koja će proveravati nelegalne priključke.

Niko neće da prizna; Foto: Getty Images Niko neće da prizna; Foto: Getty Images

Iako se Fudbalski klub Radnički za priključenje struje zahvalio Gradu, a posebno gradonačelniku i bivšem direktoru Elektrodistribucije Darku Bulatoviću, iz gradskog rukovodstva se ne oglašavaju.

Novinari “Južnih vesti” od petka traže odgovor na pitanje ko je priključio istočnu tribinu i na osnovu čijeg naloga, ali odgovora nema.

Iako su portparolu gradonačelnika Niša Marku Rajiću, kako je i tražio, pitanja upućena mejlom, on na njih nije odgovorio, a u sredu nije odgovarao ni na telefonske pozive.

Jedino se javio zamenik gradonačelnika Miloš Banđur koji je rekao da ne zna ko je to uradio.

Direktor niške Elektrodistribucije Boban Džunić ponavlja da oni nisu stadion povezali na elektro-mrežu.

- Od momenta isključenja do danas mi nismo imali nikakva postupanja - kaže Džunić.

Kako je pojasnio, Elektrodistribucija ne bi ni smela da poveže struju bez naloga "EPS Snabdevanja".

Odgovor iz "EPS Snabdevanja" se još čeka.

Džunić je dodao i da će uskoro formirati posebu komisiju koja će se baviti proverama nelagalnih priključaka.

Podsetimo, niški EDB je istočnoj tribini stadiona “Čair” struju isključio prošle srede zbog duga većeg od 4 miliona dinara.

To je stvorilo velike probleme i Gradu i Radničkom, jer ih je u subotu čekala prvenstvena utakmica protiv Mladosti iz Lučana.

Sve i da je dug plaćen odmah, struja nije mogla biti priključena, jer stadion nema upotrebnu dozvolu.

Zbog toga je Grad odlučio, kako je tada pojasnio Banđur, da zatraži upotrebnu dozvolu za trafo-stanicu u sklopu stadiona i na taj način ubrzao ceo postupak.

Međutim, struja je u petak priključena, u Elektrodistribuciji tvrde da oni nisu, a utakmica sa ekipom Mladosti je odigrana i Radnički je slavio sa 2:0.

Južne vesti, OK Radio

Vrati se na kategoriju Regionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: