NI: Komunalci najavljuju štrajk

Regionalne vesti - Četvrtak 03.07.2014 - 00:16

Sindikati komunalnog preduzeća “Gorica” iz Niša zakazali su sastanak sa rukovodstvom firme i gradonačelnikom o finansijskim problemima u tom preduzeću, je rim plate nisu isplaćene ni za maj.

Grad duguje Grad duguje "Gorici" 80 miliona dinara (Foto: Blic)
Oni su upozorili da “Gorici” preti blokada rada zbog velikih dugovanja prema dobavljačima i najavili štrajk ako grad Niš ne isplati svoja dugovanja tom preduzeću.
 
Suzana Đorđević, saradnik sindikata “Nezavisnost” za javno-komunalna preduzeća, kazala je da je grad ovom preduzeću neredovno duguje oko 80 miliona dinara za poverene poslove poput održavanja javne rasvete, obeležavanja gradskih saobraćajnica i održavanja gradskog zelenila, a da ti poslovi čine 70% svih poslova preduzeća.
 
„Dobavljači prete da će obustaviti isporuku materijala koji neophodan za svakodnevni rad zaposlenih. Pitanje je i kako će zaposleni ubuduće dolaziti na posao jer nemaju para za kartice za prevoz“, naglasila je Đorđević.
 
Prema njenim rečima sindikati su spremni da organizuju štrajk ukoliko ne dobiju uveravanja da će grad isplatiti svoje obaveze.
 
 
 
JuGmedia, OK Radio

Vrati se na kategoriju Regionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: