NI: Optužen za smrt tinejdžerke

Regionalne vesti - Sreda 10.02.2016 - 18:31

Nikola Tošić (28) iz Malče optužen je da je vozeći pijan motorcikl marke „suzuki“ izazvao tešku saobraćajnu nesreću u kojoj je 22.juna 2015. godine poginula Vanja Janković (18) iz Pule.

Vozač imao najmanje 1,28 promila alkohola; Foto: ilustracija/iStock Vozač imao najmanje 1,28 promila alkohola; Foto: ilustracija/iStock

Kako se navodi u optužnici Višeg tužilaštva u Nišu Tošić je u krvi imao najmanje 1,28 promila alkohola „usled čega nije bio sposoban za bezbedno upravljanje vozilom“.

On je vozio neregistrovani motorcikl a nesreća se desila na lokalnom putu od naselja Nikola Tesla ka Donjoj Vrežini, neposredno ispred nadvožnjaka iznad autoputa Beograd-Pirot.

On nije držao motorcikl na dovoljnoj udaljenosti od ivice kolovoza zbog čega je zašao na zemljanu bankinu, zakačio metalnu zaštitnu ogradu puta i nakon toga se prevrnuo na bok.

Jankovićeva koja je sedela iza njega na motoru, preletela je preko metalne ograde pa je usled pada zadobila višestruke povrede grudnog koša - potpuni rascep dela aorte i višestruke prelome rebara sa rascepom plućne maramice i plućnog tkiva - te je preminula na licu mesta.

Tošić je optužen i da nije ostao na mestu udesa niti je ukazao pomoć povređenoj već je ostavio motorcikl i otišao.

U istrazi se branio da se jedino seća pre same nesreće da je Jankovićeva sedela iza njega sa kacigom na glavi i da je pre nailaska na nadvožnak osetio da su zakačili bankinu.

Sledeće čega se seća je kako ga zašivaju u bolnici.

Ne seća se detalja osim da je doživeo šok kada je čuo da je Vanja nastradala.

Tošić je u svojoj odbrani u istrazi naveo da je 21.jula 2015.godine popodne bio kod kolege gde je popio tri ili četiri piva.

Vanju je upoznao dvadesetak dana ranije, postali su prijatelji na Fejsbuku, svidela mu se, što joj je i rekao.

Dogovorili su da se nađu, otišli su motorom do Nišave a nakon toga je krenuo je da je vrati u selo Donja Vrežina, kada se desio udes.

Naveo je da se oseća krivim za saobraćajnu nesreću, da mu je mnogo žao, da je potresen, da se kaje, da bi se porodici izvinio i da će mu ovo biti kazna ceo život šta je uradio.

Napomenuo je da ga „duša boli“ zato što se to desilo, da bi bilo bolje da je on stradao i da će ovo ceo život da nosi na duši.

Suđenje Nikoli Tošiću zakazano je za 22.februar u 9 časova u Višem sudu u Nišu.

Tošić je optužen da je počinio teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja u sticaju sa krivičnim delom nepružanje pomoći licu povređenom u saobraćajnoj nezgodi.

Blic, OK Radio

Vrati se na kategoriju Regionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: