NI: Smena u Kancelariji za dijasporu

Regionalne vesti - Petak 13.02.2015 - 12:12

Kancelarija za saradnju sa dijasporom u Nišu ostala je bez direktorke Tamare Ćirić, koju je Gradsko veće smenilo i rasporedilo na poslove u novoformiranoj Upravi za kulturu grada Niša.

Tamara Ćirić FOTO youtube Tamara Ćirić FOTO youtube

Obrazloženje za ovakav neočekivan potez "Vestima" je stiglo od Sanje Milijić, šefice Kabineta gradonačelnika.

- Tamara je uložila mnogo snage i znanja u rad Kancelarije za dijasporu, čiji su rezultati nesporni. Bez ikakvih sumnji, Tamara je unapredila saradnju i odnose sa Srbima u dijaspori širom sveta, posebno sa onim u zemljama zapadne Evrope.

Ipak, zaključeno je da je u ovom trenutku više potrebna novoj Upravi za kulturu gde svojim znanjem i iskustvom može da doprinese njenom kvalitetnijem radu.

Niš je grad koji tokom cele godine ima uvek velike i brojne manifestacije u kulturi, a nova uprava koja do sada nije postojala samostalno, već je bila u sklopu Uprave za obrazovanje, omladinu, kulturu i sport, tek se formira i u pionirskim koracima je na planu organizovanja.

Bilo je preko potrebno da dobije pojačanje za svoj rad i aktivnosti i odluka je pala na Tamaru Ćirić - rekla je Sanja Milijić.

Dosadašnja direktorka Kancelarije za saradnju sa dijasporom nije želela posebno da komentariše smenu sa ove funkcije i prelazak u Upravu za kulturu samo je kratko rekla da je "službenik Gradske uprave i da prihvata svaku odluku Gradskog veća i gradonačelnika".

U Kancelariji za dijasporu još nije popunjeno upražnjeno mesto, a Gradsko veće privremeno je imenovalo Bojanu Pejčić, koja je do sada bila saradnik u Kancelariji za mlade Grada Niša.
 

vestionline, OK Radio

Vrati se na kategoriju Regionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: