NI: Traže odluku o prodaji pivare

Regionalne vesti - Ponedeljak 16.11.2015 - 09:10

Beogradski "Lus investment" nezadovoljan odbijanjem tužbe u niškom Privrednom sudu. Uz žalbu, pozivaju državu da preispita presudu.

Nedostaje odluka Odbora poverilaca o prodaji Pivare bugarskoj firmi; Foto: T. Todorović Nedostaje odluka Odbora poverilaca o prodaji Pivare bugarskoj firmi; Foto: T. Todorović

Privredni sud odbacio je zahtev "Lus investmenta" da se poništi prodaja niške Pivare.

Iz ove beogradske firme, drugog ponuđača za kupovinu Pivare, sumnjaju da je zbog načina na koji je ta odluka obrazložena, na procesnog sudiju izvršen pritisak a da je presuda "iznuđena".

Zakonski zastupnici beogradske kompanije tvrde i da postoji veza između stečajnog sudije, stečajnog upravnika i zastupnika firme "Kapitalni projekti", i da u čitavom izlaganju dokaza nedostaje ono ključno, a to je odluka Odbora poverilaca o prodaji Pivare bugarskoj firmi "Kapitalni projekti" po ceni od 130.010.000 dinara.

U presudi "maratonskog" ročišta koje je održano 23. oktobra, stoji da je Privredni sud odbio tužbu ove kompanije, iako je, kako piše u rešenju, smatra "dozvoljenom".

U obrazloženju se dodaje i da je ovakva odluka uslovljena prethodnim rešenjima beogradskog Privrednog apelacionog suda, koji je tu tužbu već odbijao.

Zato, iz "Lus investmenta" tvrde da je ceo postupak prodaje nekadašnjeg niškog giganta bugarskoj kompaniji "Kapitalni projekti"netransparentan i pun propusta.

- Ako u presudi kojom se odbacuje naša tužba stoji da se sudija slaže sa njom, ali je ipak odbija, mi naravno sumnjamo na neki vid pritiska na pravosuđe.

Pitam da li je sudija ovo radila po nečijoj naredbi čuvajući svoju službu - izjavio je Dušan Eraković, nekadašnji poznati biznismen, sada ekonomski konsultant ove kompanije.

-To je nonsens i kontradiktornost u pravosuđu, koju ja za svojih 27 godina rada nisam video.

Mi ćemo se ipak žaliti ali ćemo uključiti i druge nadležne organe da sve preispitaju.

- Odluka suda koji je uzeo u obzir sve dokaze, već pokazuje da je sve zakonito, i ne znam šta jo treba da se učini - navodi Ljubomir Kostić, stečajni upravnik koji je prodao Pivaru.

- Postoji odluka na 120 miliona i po njoj je i postupljeno, ali prema tumačenju zakona, ukoliko Odbor poverilaca da pozitivno mišljenje na nižu ponuđenu cenu nema prepreka da se istom tom kupcu proda i po višoj ceni.

Novosti, OK Radio

Vrati se na kategoriju Regionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: