NI: Za ubistvo studenta 12 godina

Regionalne vesti - Četvrtak 28.07.2016 - 08:44

Apelacija smanjila kaznu Dimitriju Stevanoviću za šest meseci. Ubio Vuka Stoiljkovića 10. februara 2014.

Kazna smanjena za šest meseci; Foto: Free Images Kazna smanjena za šest meseci; Foto: Free Images

Usvajanjem žalbe branioca, Apelacioni sud preinačio je prvostepenu presudu i izrekao zatvorsku kaznu od 12 godina Dimitriju Stevanoviću (22) zbog ubistva studenta medicine Vuka Stoiljkovića (21), u Parku Sveti Sava 10. februara 2014. godine.

Presudom Višeg suda u Nišu početkom decembra prošle godine, oglašen je krivim jer je umišljajno lišio života Stoiljkovića i osuđen je na kaznu zatvora u trajanju od 12 godina i šest meseci.

- Provostepeni sud je pogrešno ocenio otežavajuće okolnosti, da mesto izvršenja dela i postojanje apstraktne opasnosti za više osoba zato što je kritične večeri imao nož - navodi se u presudi Apelacionog suda.

- Istovremeno, minimizirao je značaj olakšavajućih okolnosti da je optuženi u vreme izvršenja krivičnog dela imao navršenih 19 godina života i bio u stanju mlađeg punoletnika.

Na suđenju u Višem sudu, utvrđeno je da je Stevanović ubio sa direktnim umišljajem ispred kafea "Petar", na trotoaru između zlatare "Stanimirović" i kafane "Biser".

Po izlasku iz lokala započeli su fizički sukob, tokom kojeg je okrivljeni rasklopio nož.

Dok su bili okrenuti licem u lice, Stevanović je Vuku naneo četiri uboda u vitalne delove tela.

Bežeći, Stoiljković je pretrčao Bulevar Nemanjića, do stambene zgrade 48a, gde je pao na trotoar.

Stevanović je u kontejner bacio nož pa se taksijem odvezao do naselja Ledena stena, gde se sastao sa Nenadom Marjanovićem, Milošem Spasićem i Ilijom Peličićem...

Novosti, OK Radio

Vrati se na kategoriju Regionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: