NI: Zabrinjavajući rast broja obolelih od raka kože

Regionalne vesti - Ponedeljak 29.05.2017 - 16:22

Samo u prvih nekoliko sati u okviru besplatnih pregleda kože u Nišu oko 150 pacijenata lekari su danas ustanovili dva melanoma i nekoliko nemelanomskih oblika raka kože.

Rana dijagnostika je veoma važna FOTO: Profimedia Rana dijagnostika je veoma važna FOTO: Profimedia

Pregledi su organizovani u okviru projekta za rano otkrivanje raka kože „Pregled za sve“ koji sprovode Eucerin Srbija i Fond B 92, uz podršku Ministarstva zdravlja Republike Srbije i Udruženja dermatovenerologa Srbije.

„Kada je rak kože u pitanju pokazatalji su alarmantni – melanom, najteži oblik raka kože, jedno je od oboljenja za koje je u svetu zabeležen porast incidencije, a u Srbiji broj obolelih raste na godišnjem nivou za oko 6%.

Dodatno, veoma je zabrinjavajući podatak da se u našoj zemlji samo 20% melanomskih promena otkrije na vreme, a rana dijagnostika je veoma važna kada je rak kože u pitanju jer su čak i melanomske promene otkrivene u ranoj fazi u 90% slučajeva potpuno izlečive“, rekla je Nada Miletić Nevajda, predstavnik Eucerin Srbija.

Građani su na Trgu kralja Milana strpljivo čekali da pregledaju svoju kožu, a procena organizatora je da će do kraja dana biti pregledano oko 600 do 700 ljudi.

Jugmedia, OK Radio

Vrati se na kategoriju Regionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: