Niš: Osam krivičnih prijava zbog rada „na crno“

Regionalne vesti - Utorak 06.10.2015 - 14:51

Protiv ugostitelja u čijim objektima je pronađeno 15 radnika „na crno“ policija će podneti Osnovnom javnom tužilaštvu u Nišu osam krivičnih prijava. Oni se sumnjiče da su počinili krivično delo povreda prava po osnovu rada i prava iz socijalnog osiguranja.

Zajednička akcije policije, Poreske uprave i Turističke inspekcije; Foto: Milena Đorđević Zajednička akcije policije, Poreske uprave i Turističke inspekcije; Foto: Milena Đorđević

Protiv ugostitelja u čijim objektima je pronađeno 15 radnika „na crno“ policija će podneti Osnovnom javnom tužilaštvu u Nišu osam krivičnih prijava.

Oni se sumnjiče da su počinili krivično delo povreda prava po osnovu rada i prava iz socijalnog osiguranja.

Ovo je samo jedan od rezultata velike akcije policije, Poreske uprave i Turističke inspekcije minulog vikenda na suzbijanju svih vidova kriminaliteta na području Niša i Aleksinca tokom koje je porekontrolisano 1.439 osoba, legitimisano su 704 građana, i pregledano je 333 putničkih motornih vozila i 126 ugostiteljskih objekata.

Policija je pronašla jednu osobu za kojom je bila raspisana poternica, dok je u jednom automobilu nađena, kod suvozača, izvesna količina marihuane zbog čega će protiv osumnjičenog biti podneta krivična prijava, u redovnom postupku, zbog sumnje da je izvršio krivično delo neovlašćeno držanje opojne droge.

Policija je podnela deset prekršajnih prijava protiv osoba koji nisu imale ličnu kartu i jednu krivičnu prijavu protiv jedne osobe zbog sumnje da je izvršio krivično delo ometanje ovlašćenog službenog lica u obavljanju poslova bezbednosti ili održavanje javnog reda i mira.

U toku akcije, policija je alkotestirala 1455 vozača i zbog vožnje pod dejstvom alkohola na trežnjenju zadržala šest vozača.

-U cilju povećanja bezbednosti građana pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Nišu nastaviće sa sprovođenjem koordiniranih akcija na području Policijske uprave, saopšteno je iz policije.
 

Blic, OK Radio

Vrati se na kategoriju Regionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: