Niš: Protestno sedenje i šetnja zbog skupog grejanja

Regionalne vesti - Ponedeljak 17.08.2015 - 12:46

Nišlije će sutra, četvrti put ovog leta, protestovati ispred Toplane i Gradske kuće, jer nije ispunjen njihov zahtev za pojeftinjenje grejanja.

Nišlije uporne. Foto: freeimages.com Nišlije uporne. Foto: freeimages.com

Okupljanje ispred Gradske toplane zakazano je za 18.30, ali će ovoga puta pored šetnje biti organizovano i protestno sedenje.

Udruženje predsednika skupštine stanara koje organizuje protest, pozvalo je građane da sa sobom ponesu hoklicu, stiropor ili neku drugu prostirku koja može da im posluži za polučasovno sedenje ispred Gradske kuće u Nišu.

Predsednik Upravnog odbora Udruženja predsednika skupštine stanara Saša Kostić rekao je agenciji Beta da je organizovanje protestnog sedenja ispred Gradske kuće jedan vid radikalizacije protesta, jer nema pomaka u pregovorima o smanjenju cene grejanja.

"Predstavnici grada nisu do sada odgovorili na naše predloge za pojeftinjenje, a ne  verujemo da će to učiniti bez novih pritisaka", Kostić.

Udruženje predsednika skupštine stanara, formirano ovog proleća u Nišu kao odgovor nezadovoljnih građana na stalni rast cene daljinskog grejanja, najavilo je i dalju radikalizaciju protesta, sve do ispunjenja zahteva upućenih rukovodstvu Grada i Gradske toplane.

Zahtev Udruženja je da cena grejanja bude 10 odsto niža od one koje je važila u momentu smanjenja plata i penzija 1. novembra 2014. godine, ali i da se građanima koji ne mogu da plaćaju račune za grejanje omogući da se privremeno isključe sa sistema.

Novi Magazin, OK Radio

Vrati se na kategoriju Regionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: