Nišlija krenuo motorom do Vladivostoka

Regionalne vesti - Nedelja 23.07.2017 - 12:05

Na put koji ga vodi kroz nekoliko država, vremenskih zona i promenljivu klimu, Nišlija Predrag Perunović odlučio se zbog avanture i slobode koju oseća, kako kaže, dok je na motoru. Krenuo je iz Niša, a plan je da nakon 16.000 km svoj motocikl zaustavi u Vladivostoku.

Motorom do ruske obale Pacifika; foto: Lična arhiva/City radio Motorom do ruske obale Pacifika; foto: Lična arhiva/City radio

Perunović je, kako je rekao City radiju, godinama radio pri misiji Ujedinjenih nacija, prvo u Srbiji, a kasnije u Avganistanu, Libiji, Tunisu, Indoneziji i Istočnom Timoru.

I sam kaže da je za to potreban i avanturistički duh, koji mu očigledno ne nedostaje, ali mu je posebno u Avganistanu, gde je proveo 4 godine, nedostajala, kako kaže, sloboda, pa je zbog toga i kupio motor.

- Da, gubitak slobode je stvorio tu želju da kad sam se vratio ovde, da sam stalno želeo da idem negde, da osetim prostranstvo, da nemam granice, da prosto, živim tu slobodu punim plućima.

Na motoru dišete vazduh, osećate vetar, osećate mirise, prosto javljate se ljudima, osetite kišu, osetite kada zahladi.

Sve je to ono što me je ispunjavalo i dalje me ispunjava, tako da, iz godine u godinu ja sam polako i zavoleo i  - evo dokle smo stigli!  - kaže Perunović za City.

On je za ovo putovanje prirpemio nov motor marke BMW, koji bi trebalo da ga proveze kroz Bugarsku, Tursku, Gruziju, Jermeniju, Azerbejdžan, Kazahstan, Mongoliju i Rusiju.

Najzahtevnija je, prema njegovim rečima, deonica između Azerbejdžana i Kazahstana.

- To su kazahstanske stepe. Nije to planinska oblast kroz koju se ide, već je to stepa, zaravan jedna i kroz takve predele treba voziti hiljade kilometara - priča Perunović.

Planira da posle svake etape proverava svoje zdravstveno stanje i stanje motora, a od toga će zavisti i nastavak puta koji prelazi sam.

Perunović je 48-godišnji  Nišlija, ekonomista po zanimanju i otac dva srednjoškolca.

City Radio, Južne vesti, OK Radio

Vrati se na kategoriju Regionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: