Piroćanci obuvaju i vatrogasce

Regionalne vesti - Ponedeljak 05.10.2015 - 11:05

Kompanija "Tigar", uprkos velikim problemima, uspešno izvozi zaštitnu obuću za takozvane esktremne uslove

Zaštitna obuća mora da štiti i na najnižim, i na najvišim temperaturama; Foto: tigar.com Zaštitna obuća mora da štiti i na najnižim, i na najvišim temperaturama; Foto: tigar.com

Ove godine, od plasmana zaštitnih čizama vatrogascima Hongkonga, ali i za vojsku u skandinavskim zemljama, inkasiraće 4,7 miliona evra.

Po rečima Branislava Ćirića, izvršnog direktora zaduženog za komercijalne poslove, od celokupne proizvodnje u pogonima jednog od najvećih proizvođača gumene obuće u Evropi biće izvezeno 75 odsto robe, dok će ostatak podmiriti potrebe domaćeg tržišta.

- Kada je reč o zaštitnoj obući, treba imati u vidu da se radi o robi koja ispunjava rigorozne standarde onih kojima je namenjena, odnosno o tehnički najzahtevnijim standardima, s obzirom na to da se ova obuća upotrebljava u ekstremnim uslovima, Estonije, Švedske i Finske.

Drugim rečima, mora da štiti i na najnižim, i na najvišim temperaturama, što je veliki izazov za naše tehnologe i radnike.

Veliki uspeh je i pobeda na tenderima za javne nabavke u državama koje funkcionišu "kao sat" - navodi Ćirić.

Sagovornik "Novosti" precizira i to da se kupci na domaćem tržištu često odlučuju za jefnitiju, uvoznu "gumenu" obuću koja dolazi čak sa Dalekog istoka i transportuje se po nekoliko meseci.

Da bi se održala u "kondiciji", odnosno da se ne bi deformisala, u sirovinu i smešu za proizvodnju se ubrizgavaju metarije štetne po zdravlje, a sa ovom opasnošću naročito su suočena deca.

Poseban problem je i činjenica da se neupućenim potrošačima često podmeće PVC obuća umesto gumene...
 

Novosti, OK Radio

Vrati se na kategoriju Regionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: