PK: Za grafit im preti 6 meseci zatvora

Regionalne vesti - Ponedeljak 23.11.2015 - 18:19

Prokupačka policija podnela je krivičnu prijavu protiv dvojice lokalnih funkcionera Demokratske stranke u toj opštini zbog postojanja osnovane sumnje da su sa još tri nepoznate osobe ispisivali grafite "Lažeš Vučiću", rečeno je "Blicu" u Osnovnom javnom tužilaštvu u Prokuplju.

Osumnjičeni tvrde da iza svega stoji napad na DS; Foto: D. Borsavljević Osumnjičeni tvrde da iza svega stoji napad na DS; Foto: D. Borsavljević

Zbog postojanja osnovane sumnje da su sa još tri nepoznata lica izvršili krivično delo "uništenje i oštećenje tuđe stvari iz člana 212 Krivičnog zakona", prokupačka policija podnela je krivične prijave protiv Bobana Lepojevića, predsednika Okružnog odbora Demoktratske stranke u Toplici, i Dragana Dinića, šefa Izbornog štaba Opštinskog odbora Demokratske stranke u Prokuplju.

Za delo koje im se stavlja na teret, zaprećena je zatvorska kazna do šest meseci, ili novčana kazna.
 
- Za Lepojevića i Dinića se sumnja da su u noći između 19. i 20. novembra uz pomoć tri NN lica i unapred pripremljenog šablona i bele farbe na više mesta u opštini Prokuplje ispisali natpis "Lažeš Vučiću" – rekla je Jelena Bošković, vršilac funkcije Osnovnog javnog tužioca u Prokuplju.

Krivična prijava je predata tužilaštvu u redovnoj proceduri, saznajemo u tom sudu.

Inače, jedan od osumnjičenih Boban Lepojević kaže da podržava grafite koji su pre nekoliko dana osvanuli na više lokacija u gradu, ali negira da je on učestvovao u njihovom pisanju, te da iza svega stoji politika.

– Nikada nisam napisao nijedan grafit i smatram da je postupak protiv mene i Dragana Dinića, šefa Izbornog štaba DS u Prokuplju, još jedna u nizu političkih farsi i atak na Demokratski stranku u Prokuplju – prokomentarisao je Lepojević i potvrđuje da je sličnu izjavu dao i u policiji.

Inače, kako nezvanično saznaje Blic iza uvredljivih grafita "Lažeš Vučiću" stoji Klub demokratske omladine Prokuplja, koji će kako saznajemo, nastaviti sa ovakvim i sličnim akcijama u narednom periodu.

Blic, OK Radio

Vrati se na kategoriju Regionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: