Plate u Bojniku skočile za 47,2 posto!

Regionalne vesti - Sreda 26.04.2017 - 11:57

Prema statističkim podacima, Jablanički okrug sa prosečno isplaćenim neto zaradama od od 35.241 dinar u martu mesecu ove godine je i dalje na predposlednjem mestu u Srbiju, ali je u pojedinim opštinama došlo do velikog skoka zarada samo zato što su u tom mesecu isplaćene po dve zarade.

Zaostale zarade pogurale statistiku FOTO: Profimedia Zaostale zarade pogurale statistiku FOTO: Profimedia

Reč je o opštini Bojnik gde je u martu isplaćena prosečna zarada od 37.363 dinara, za 47,2 posto veća nego u februaru, ali do ovako drastičnog skoka došlo je pošto je lokalna samouprava u tom mesecu isplatila jednomesečne redovne i jedne zaostale zarade, a isto se desilo i sa lokalnim preduzećem koje brine o jezeru u Brestovcu i vodosnabdevanju u toj opštini.

Do znatnog povećanja, od 8,4 posto, došlo je u Vlasotincu, gde je prosečno isplaćena zarada u martu iznosila 36.292 dinara, ali statističirima nije poznato koji je uzrok naglog skoka plata u varoši na Vlasini.

U martu mesecu prosečno isplaćene zarade u Leskovcu iznosile su 34.876 dinara, za 2,6 posto manje nego u prethodnom, u Lebanu 31.325, za 0,5 posto veće, u Medveđi, gde prosek uvećavaju rudari u rudniku „Lece“ 43.628, što je povećanje za 4 posto i u Crnoj Travi 28.979 dinara, manje za 4,6 posto nego od zarada isplaćenih u februaru ove godine.

Inače, prosek isplaćenih zarada u martu mescu na nivou Srbije iznosio je 47,814 dinara, veće za 1,8 posto.

Plate u Jablaničkom okrugu veće su jedino od plata u Topličkom okrugu.

Jugmedia, OK Radio

Vrati se na kategoriju Regionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: