Pokušala da prokrijumčari tablete u zatvor za vreme ministarkine posete

Regionalne vesti - Ponedeljak 11.09.2017 - 18:08

U vreme posete ministarke pravde Nele Kuburović niškom zatvoru sprečen pokušaj ubacivanja tableta za odvikavanje od droge

Tablete pokušala da prokrijumčari u izdubljenoj pomorandži FOTO: Free Images Tablete pokušala da prokrijumčari u izdubljenoj pomorandži FOTO: Free Images

Obezbeđenje Kazneno-popravnog zavoda u Nišu sprečilo je u petak J. K. da u izdubljenoj pomorandži prokrijumčari i svom bratu dostavi 90 tableta „buprenorfina“ i to u vreme posete ministarke pravde Nele Kuburović toj ustanovi, saznaju „Novosti“.

Reč je o tabletama koje se koriste za odvikavanje od droge, a koje je J. K. u paketu poslala svom bratu D. K. koji u niškom zatvoru izdržava kaznu zbog ubistva od osam i po godina.

Kako „Novosti saznaju“, cena ovih tableta u zatvoru se, zbog izuzetno rigorozne kontrole prilikom koje je nemoguće uneti bilo šta, kreće oko osam hiljada dinara po komadu pa se procenjuje da je vrednost pošiljke zatvoreniku D. K. oko 720.000 dinara. Obzirom da, kako saznajemo, D. K. nije zavisnik, on je najverovatnije u planu imao da svoj paket unovči.

Posebnu pažnju zavređuje činjenica da je krijumčarenje pokušano baš u vreme posete ministarke pravde Nele Kuburović niškom KPZ-u u petak popodne. J.K . je pretpostavljala da će zatvorsko obezbeđenje biti angažovano oko posete i kontrole novinara koji su prisustvovali otvaranju novog objekta.

Podsetimo, ovo je drugi otkriveni slučaj pokušaja krijumčarenja ovih tableta u niškom zatvoru. Prema izvoru iz zatvora pre tačno godinu dana Kruševljanka J. P. je pokušala da u donjem vešu prokrijumčari svom sinu osuđenom na 4 i po godina zatvora zbog razbojničke krađe 15 tableta ,,buprenorfina,, računajući na sastanak u sobi za ,,slobodne posete,, ali je Služba obezbeđenja prilikom preteresa Kruševljanke pre ulaska u sobu pronašla i oduzela tablete.

 

Novosti, OK Radio

Vrati se na kategoriju Regionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: