Policija smanjila narušavanje javnog reda i mira u Nišu

Regionalne vesti - Utorak 30.06.2015 - 11:26

Učestale kontrole niške policije u sklopu akcije suzbijanja svih vidova kriminaliteta dovele su do smanjenja narušavanja javnog reda i mira u Nišu, rekao je načelnik niške policije Srđan Grekulović.

Foto Blic Foto Blic

On je izvestio da je samo u protekla dva vikenda policja preventivno legitimisala 3.500 Nišlija, prekontrolisala 177 kafića i kafana, alkotestirala 6.500 vozača i pregledala 752 vozila...

- Policijaci su toko ovih akcija pronašli sedam osoba za kojima je bila raspisana potraga dok su petorica uhapšena zbog različitih krivičnih dela. Otrkivena je i velika količina narkotika, rekao je Grekulović na okruglom stolu “Život bez
nasilja – zajedno za bezbedniji Niš“ koji su organizovali policija i Skupština grada.

Prema Grekulovićevim rečima za prvih pet mesec za 18 odsto je manji broj krivičnih dela koja su počinili maloletnici kao i broj novoevidentiranih izvršilaca koji su mlađi od 18 godina. Takođe, nije zabeleženo nijedno teže krivično deo
gde je počinilac ili je žrtva maloletnik.

- Zabeležen je povećan broj prijava vršnjačkog nasilja, zbog čega je intenziviran rad u školama i oko škola. Nema slučajeva organizovanih kriminalnih grupa maoletnika, rekao je Grekulović.

Gradonačelnik Niša prof. dr Zoran Perišić ocenio je da je Niš daleko bezbedniji nego što je bio pre nekoliko godine, ali da uvek ima prostora da bude još bolje.

- U zadnje tri godine značajno je smanjena stopa nasilja. Želimo da nastavimo taj trend, kaže Perišić. On je najavio postavljanje sigurnosnih kamera na mestima na kojima se okuplja veći broj ljudi i pohvalio saobraćajnu policiju koja pojačano kontroliše saobraćaj.

- Na nedavnom sastanku u Beogradu Niš je označen kao rekorder u dve oblasti. Po identifikovanom vozaču sa najviše alkohola koji je zatečen sa 4,6 promila u krvi, kao i po najvećem broju vozača motora koji su zatečeni bez kacige. Ti rezultati su posledica pojačanog rada i kontrola policije, ocenio je Perišić.

U debati i okruglom stolu učestvovali su predstavnici Nišavskog okruga, Centra za socijalni rad, Uprave za dečiju i socijalnu zaštitu, Sigurne kuće u Nišu, Višeg tužilaštva,

Media i reform centra i Udruženja Romkinja „Osvit“. Događaj je organizovan u cilju podizanja nivoa bezbednosti kroz umrežavanje institucija i organizacija u Gradu Nišu, kao i približavanja policije lokalnoj zajednici.

Blic

Vrati se na kategoriju Regionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: