Posečeno omiljeno drvo Leskovčana

Regionalne vesti - Četvrtak 09.04.2015 - 20:05

I pored toga što su se Leskovčani više godina zalagali da se stablo javora sačuva, radnici zelenila leskovačkog "Komunalca" danas su ga, po nalogu gradske Direkcije za urbanizam i izgradnju, posekli.

Foto: Južne vesti Foto: Južne vesti

Iako je u Leskovcu bilo pokušaja da se drvo ispred poslastičare "Sanjeli" sačuva, posle konsultacija sa stručnjacima iz Beograda ipak je odlučeno da se ukloni zbog bezbednosti, jer je prevagnulo mišljenje da je sklono padu i da mu nema spasa.

- Uklanjamo stablo na osnovu ekspertize Šumarskog fakulteta iz Beograda u kojoj se zaključuje da je neophodno hitno uklanjanje stabla.

I mišljenje stručne službe Direkcije je da je ugrožena stabilnost stabla, naročito nakon obilnih padavina i da je seča neophodna kako bi se izbegla opasnost po naše sugrađane - kaže direktor Direkcije za urbanizam i izgradnju Leskovca Milenko Milenković.

Uklanjanju jasena nisu prisustvovali aktivisti Pokreta Zelenih, koji su se dve godine zalagali da se stablo podupre i obezbedi od pada, već je seča protekla u prisustvu nekoliko znatiželjnih građana.  

Autor D. Marinković Južne vesti

Vrati se na kategoriju Regionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: