Poslanik svoju kravu poklonio manastiru

Regionalne vesti - Četvrtak 28.07.2016 - 14:33

Narodni poslanik i lider Ujedinjene seljačke stranke Milija Miletić na dan slave manastira Svetog arhangela Gavrila u Pirkovcu kod Svrljiga poklonio je kravu iz svog porodičnog gazdinstva, čime je ispunio obećanje dato igumanu Varnavi na početku godine.

Poslanik ispunio obećanje; Foto: Manastir u Pirkovcu/YouTube Poslanik ispunio obećanje; Foto: Manastir u Pirkovcu/YouTube

Naime, Miletić je u jednoj od mnogobrojnih poseta ovoj svetinji, u razgovoru sa nastojateljem manastira igumanom Varnavom početkom godine, obećao da će im dati kravu ako niko od brojnih donatora ove svetinje to ne bude uskoro uradio.

Svoje obećanje je ispunio pred mnogobrojnim vernicima iz cele zemlje koji se svakodnevno okupljaju u svrljiškom manastiru.

Na dan slave, u prepunoj porti, Miletić je u narodnoj nošnji kravu Simku iz svog gazdinstva u Plužini predao igumanu Varnavi, pa će manastirsko domaćinstvo, koje još jedino održava opustelo selo Pirkovac, sada imati 5 krava, pored nekoliko konja, koza i mangulica.

Inače, nedavno obnovljen manastir u Pirkovcu potiče iz doba Nemanjića i veruje se da ima lekoviti izvor i isceliteljske relikvije.

Svakodnevno okuplja veliki broj vernika iz cele Srbije koji tu dolaze da se pomole ispod Svrljiških planina.

Južne vesti, OK Radio

Vrati se na kategoriju Regionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: