Profesorka spava u parku

Regionalne vesti - Nedelja 13.04.2014 - 14:00

Nastavnica klavira u Muzičkoj školi „Kornelije Stanković“ iz Prokuplja, Nada Alimanović (55), dve noći je prespavala na klupi u parku u Kuršumliji, pošto je oktobra dobila otkaz i više nema novac da plaća kiriju.

U parku čeka novo zaposlenje (Foto: Kurir) U parku čeka novo zaposlenje (Foto: Kurir)
Ona je pravosnažnom sudskom presudom oktobra 2013. ostala bez posla jer nema licencu. 
 
Alimanovićeva je rekla da nema gde da ode i čeka posao, jer je nastavnik klavira deficitarno zanimanje, ali je problem Zakon o zabrani zapošljavanja u javnom sektoru.
 
-Ja sam po struci diplomirani klavirista, a na FMU u Beogradu položila sam stručni ispit za nastavnika klavira 1987. godine. Taj ispit bi trebao da mi važi kao današnja licenca – objasnila je Alimanovićeva.
 
Ona je trebalo da ide na polaganje ispita, nakon što je bivša direktorka škole tražila mišljenje od Ministarstva o tome da li stručni ispit može da se tretira kao licenca. U međuvremenu došlo je do smene direktora i ona dobija otkaz.
 
U školi „Kornelije Stanković“ rekli su da je profesorka dobila otkaz posle sudskog postupka i da ne vide razlog da se ime škole pominje uz njen slučaj.
 
Južna Srbija, Kurir, OK Radio

Vrati se na kategoriju Regionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: