Radnici "Ratka Mitrovića" iseljeni, firma prodata

Regionalne vesti - Ponedeljak 25.09.2017 - 16:42

Radnici preduzeća “Ratko Mitrović” iseljeni su iz prostorija firme jer je izvršena prinudna predaja kupcu Zoranu Miljkoviću iz Niša, saznaje B92.

Radnici potražuju milionske cifre FOTO: B92 screenshot Radnici potražuju milionske cifre FOTO: B92 screenshot

Kako saznajemo, po današnjem zaključku javnog izvršitelja Dragane Stojkov od 14.09.2017. godine zbog nepostupanja odgovornih u kompaniji, predsednika Nadzornog odbora Dušana Basare i v.d. generalnog direktora Dragana Ignjatovića, doslo je do prinudnog sprovođenja ispraznjenja, iseljenja i predaje predmetnih nepokretnosti kupcu.

Time su dugogodišnji radnici, koji su ceo svoj vek proveli u “Ratku Mitrović” ostali na ulici, bez igde ičega, a da pritom radnici potražuju milionske cifre, navodi izvor iz preduzeća.

“Podsećam Vas da je početna cena za ove nepokretnosti bila 70 odsto od procenjene vrednosti tj. od 361.561.440 dinara, odnosno 253.093.008 dinara, a da je neposrednom pogodbom prodata za oko 46.000.000 dinara”, navodi on.

Iako je izvršitelj u skladu sa Zakonom sprovodio izvršenje, postavlja se pitanje šta je tako odgovorno rukovodstvo preduzelo, sem fingiranja stečaja, kako bi se imovina prodala po što većoj ceni i zašto je dozvolilo da radnicima ne obezbedi neki drugi smeštaj, a ne da se izbacuju na ulicu i da im se ništa od dugovanja ne plati, pitaju se zaposleni.

Pre nekoliko meseci javnost je saznala da su pregovori o prodaji preduzeća "Ratko Mitrović" sa nemačkim fondom Finkor u toku i da je savetnik u tom poslu nekadašnji ministar i inženjer Milutin Mrkonjić.

Ministarka građevinarstva Zorana Mihajlović izjavila je tada da je samo iz medija upoznata sa informacijama o navodnoj prodaji građevinskog preduzeća "Ratko Mitrović".

B92, OK Radio

Vrati se na kategoriju Regionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: