Sprečen šverc skoro pola tone duvana

Regionalne vesti - Subota 21.03.2015 - 20:45

Carinici su rano jutros kod naplatne rampe “Nais” na ulazu u Niš u vozilu kurirske službe otkrili 459 kilograma rezanog duvana bez dokumentacije o plaćenim uvoznim dažbinama.

Duvan bio spakovan u 26 kutija (foto: Uprava carina) Duvan bio spakovan u 26 kutija (foto: Uprava carina)

Kako kažu u Upravi carina, s obzirom na to da su već mnogo puta do sada u kurirskim vozilima “koja pripadaju istoj firmi" nalazili rezani duvan, čim su jedno takvo vozilo primetili da dolazi iz pravca Beograda, zaustavili su ga na isključenju za Niš.

Tom prilikom je pronađeno čak 26 kutija u kojima je bilo spakovano 459 kilograma duvana, a uz svaku od njih je išla i propratnica na kojoj je pisao i pošiljalac i primalac, što do sada nije bio slučaj - navode u Upravi carina.

I pre dva dana je na isti način sprečen pokušaj šverca oko 180 kilograma rezanog duvana, a samo od početka marta carinici su u ovim dubinskim kontrolama, neračunajući poslednju zaplenu, otkrili preko 300 kilograma rezanog duvana.
 

Autor M. Vučić, Južne vesti

Vrati se na kategoriju Regionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: