Sve snaje leskovačkih škola

Regionalne vesti - Petak 04.04.2014 - 09:18

U leskovačkim srednjim i osnovnim školama zaposleno je nebrojeno snaja, devera i dalji rođaka direktora, ali ima i onih kojji zapošljavaju sopstvenu decu.

U Leskovcu je svako svakom rod (Foto: JuGmedia) U Leskovcu je svako svakom rod (Foto: JuGmedia)
Direktori Tehničke škole “Rade Metalca” Slavoljub Stanojević za 11 godina zaposlio je najmanje petoro rođaka tu I u tome ne vidi ništa čudno. 
 
On je prvo zaposlio svog sina Dušana, koji drži praktičnu nastavu, kao i bratovljvu ženu (snaju) Olgicu Stanojević kao pomoćnu radnicu. Kratko je radila i snaja njegovog sina, pa je prebačena u Ekonomsku školu, kao i njegovi sestrići i bratanci, a i rođeni brat, koji je zaposlen u OŠ „Svetozar Marković“.
 
 “Sva deca su nečiji sinovi i kćeri, a Leskovac je mali grad sa mnogo bližih i daljih rođaka. Svi su primljeni na konkursima, nije bilo žalbi, sve su kontrolisale inspekcije” objašnjava Stanojević.
 
Slično je i u Trgovinsko-ugostiteljskoj školi. Direktor Gradimir Ilić priznaje da je zaposlio sina Igora, koji održava kompjuterski sistem i njegovu suprugu (snaju) Sanju, koja sa petim stepenom uči decu kako da spremaju kolače.
 
Za nepotizam se proziva i direktorka Predškolske ustanove Jasmina Anđelković Đorđević jer je zaposlila sina sestre od strica i sina svog devera.
 
Načelnik Školske uprave Tomislav Simonović ocenjuje da se zapošljavanja vrše po dva osnova: rodbinskom i partijskom.
 
“Nijedan zakon u Srbiji ne sankcioniše nepotizam, a dokazivanje partijskog zapošljavanja je teško. Na direktore se vrše žestoki pritisci, preti im se i smenom ako ne zaposle partijskog kandidata. Ja, inače, služim kao rame za plakanje onima koji ne mogu da dobiju posao u prosveti” rekao je Simonović.
 
Blic, OK Radio

Vrati se na kategoriju Regionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: