Koje su tajne pripremanja najboljeg soka, džema, ajvara, slatkog ili čvaraka saznaće se na takmičenju u spremanju zimnice koje će u subotu 10. oktobra od 11 sati biti održano na manifestaciji "Zlatne ruke" na Niškom sajmištu.
Razmena iskustava profesionalaca i amatera; Foto: Facebook
Na devetom takmičenju "Naj zimnica", koje organizuje Udruženje ugostiteljsko-turističkih poslenika, predstaviće se i proizvođači voća, povrća, meda, proizvoda od meda i sakupljači šumskih plodova.
Veštinu i znanje prikazaće i profesionalni mesari i kuvari, najavljuju organizatori.
Razmena iskustava, znanja i veština profesionalnih i kadrova amatera, na jedinstven način pružiće veći značaj očuvanju i negovanju srpske tradicionalne zimske kuhinje - kažu u Udruženju.
Njihova je ideja da motivišu građane da pokrenu biznis i recepture sačuvaju od zaborava.
Vrati se na kategoriju Regionalne vesti
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.