Tukao dečaka ispred škole zbog vode

Regionalne vesti - Petak 03.04.2015 - 20:07

Učenika Nikolu Demirovića (10), u zgradi OŠ “Vuk Karadžić“ u Pečenjevcu, pretukao je čovek pored čije kuće se škola nalazi, pišu Južne vesti.

Južne vesti/Foto: Google maps Južne vesti/Foto: Google maps

Do incidenta je došlo zato što je dečak u dvorištu nasilnika natočio vodu jer je u školi nije bilo.

Otac ovog učenika podneo je krivičnu prijavu protiv nasilnika, a direktor je pokrenuo disciplinski postupak protiv obrazovnog kadra koji u tom trenutku nije reagovao na adekvatan način, niti je slučaj prijavio policiji.

Do incidenta u zgradi škole došlo je prošlog petka kada je nakratko nestalo vode za piće u njoj.

Desetogodišnji Nikola je otišao do komšijskog dvorišta da napuni flašicu sa vodom što je, kako kažu, iznerviralo vlasnika kuće B. C. (54) koji je maloletnog učenika jurio do škole, ušao u zgradu i počeo da ga šamara naočigled učenika i dežurnih učitelja.

Nikola je zadobio lakše telesne povrede i modricu na glavi jer je od siline udaraca udario glavom o zid.

- Video me je da točim vodu sa njegove česme. Pojurio me i sustigao na drugom spratu škole. Nekoliko puta me je ošamario... Ja sam pokušao da mu pobegnem, zatim me je sustigao na stepeništu i počeo da me gura. Tada sam udario glavom o zid. Onda me je opsovao i pobegao jer je video da ga snimaju kamere - priča Demirović.

Otac desetogodišnjeg Nikole je ogorčen zbog čitavog incidenta, a pogotovo zato što učitelj njegovog sina, koji je bio svedok prebijanja, nije to odmah prijavio policiji.

- Ne mogu da verujem da pošaljem dete u školu da se obrazuje, a da ga neko pretuče i da svi ćute o tome. Sam sam prijavio sve policiji kada su mi javili drugovi mog sina šta se desilo, a učitelj Sava Mitić je negirao da se bilo šta od toga desilo. Čak me je i policija ubeđivala da ne podnosim krivičnu prijavu kako škola ne bi imala problem i da neko ne ostane bez posla. To je zastrašujuće - Dalibor Demirović.

Direktor Škole Slaviša Nikolić je vidno uznemiren zbog incidenta i u svemu saglasan s roditeljima prebijenog učenika.

Umesto od nastavnika, šta se dešavalo saznao je od policije, a čitav slučaj potvrdili su i učenici očevici.

On je pokrenuo školski tim za bezbednost, koji ispituje ovaj slučaj, i kaže da će neko iz škole morati da bude kažnjen zbog toga što nije reagovao na vreme i kako to dolikuje.

- Deca ne umeju da lažu! Psiholog škole je razgovarao sa njima i ustanovio da je tačno sve što je mali Nikola doživeo. Ne znam kako bih ja reagovao da sam ga zatekao kako tuče dete. Ja živim za tu decu i čuvam ih kao malo vode na dlanu.

Kazniću sve svoje kolege kako dolikuje što su pokušale da to prećute - rekao je Slaviša Nikolić, direktor OŠ „Vuk Karadžić“ u Pečenjevcu.

On ističe da će i sam, ukoliko je u mogućnosti i ako zakon to dozvoljava, podneti krivičnu prijavu protiv nasilnika u ime škole. Inače, u samom Pečenjevcu, Osnovnu školu „Vuk Karadžić“ trenutno pohađa 220 učenika, a svega njih četrdesetak od 1. do 4. razreda. Ova škola se bori za opstanak, jer ima malo kako učenika, a i nastavnika.
 

Južne vesti

Vrati se na kategoriju Regionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: