Turci ne odlaze iz Leskovca i zapošljavaju još 100 radnika

Regionalne vesti - Četvrtak 30.04.2015 - 17:17

Turska kompanija "Jeanci", otvoriće u narednih nekoliko meseci još stotinak radnih mesta u Leskovcu, a traga se i za lokacijom na kojoj će biti otvoren novi pogon ove fabrike koja proizvodi farmerice.

foto: D.M. foto: D.M.

Direktor kompanije, Taner Bujukdžan kazao je da je u planu da nakon Krupnja “Jeanci” otvori novi pogon i u Vladičinom Hanu, ali da će, ukoliko ubrzo pronađe povoljnu lokaciju u Leskovcu, odustati od te zamisli.

- U narednih nekoliko meseci uposlićemo još stotinak radnika koji će biti skinuti sa tržišta rada i godinu dana će najpre prolaziti radnu obuku - kazao je Bujukdžan.

Gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović je obišao pogone ove kompanije u Leskovcu i oštro demantovao čaršijske priče da ova turska kompanija napušta grad zbog lošeg odnosa sa predstavnicima lokalne samouprave.

- Činimo sve što je moguće da pronađemo najpovoljniju lokaciju i pomognemo ovim ljudima da otvore novi pogon u našem gradu - izjavio je Cvetanović.

Kako je najavljeno, “Jeanci” će ubrzo otvoriti i prvu “outlet” radnju u centru grada sa svojim proizvodima, a gradonačelnik Cvetanović javno je ponudio direktoru Bujukdžanu da godinu dana besplatno koristi Cvetanovićev privatni lokal.

Kompanija „Jeanci“ je prvu fabriku u Leskovcu otvorila 2011. godine. Od tadašnjih 20 radnika, narasla je na tri proizvodna pogona i preko 700 zaposlenih.

Autor Dragan Marinković Južne vesti

Vrati se na kategoriju Regionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: